• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçukluda tehlikeli binalar yıkılıyor
08 Eylül 2014 Pazartesi 16:32

Selçuklu'da tehlikeli binalar yıkılıyor

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, 8 mahalle olarak bilinen bölgede bulunan ve tehlike arz eden binaların yıkımını sürdürüyor.
Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, 8 mahalle olarak bilinen bölgede bulunan ve tehlike arz eden binaların yıkımını sürdürüyor. 
 
Selçuklu Belediyesi, tren yolundan başlayıp Beyşehir Çevre yoluna kadar devam eden ve Hacıkaymak, Kılıçarslan, Molla Gürani, Özlem, Yeni Selçuk, Şeker Murat, Mimar Sinan, Selçuk Mahalleleri olmak üzere 8 mahalleyi içine alan bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdürüyor. 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 39. Maddesi gereğince can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden binaların yıkımına devam ediliyor. Geçtiğimiz yıllarda oturuma uygun olmayan ve tehlike arz eden 175 evin yıkımını gerçekleştiren Selçuklu Belediyesi, Şeker Murat Mahallesi’nde bulanan, sahipleri tarafından boşaltılan fakat kağıt toplayıcıları tarafından işgal edilen evlerin yıkımı için harekete geçti.
 
Eski binaların tamamen ortadan kaldırılmaması nedeniyle istenilen düzeyde dönüşüm gerçekleşmeyen bölgede, yıkım çalışmalarına hız verildi. Yasal altyapısı tamamlandıktan sonra emniyet güçlerinin de destek verdiği çalışma ile bölgenin sosyal yaşamına zarar verir duruma gelen 28 binanın yıkımına başlandı.
 
Çevre sağlığını tehdit eden, sosyal yaşamı olumsuz etkileyen, görüntü kirliliği oluşturan binaların ortadan kaldırılması için Selçuklu Belediyesi tarafından uzun zamandır sürdürülen çalışmalar tamamlanmak üzere. Selçuklu Belediyesi’nden yapılan açıklamada, çevre sağlığını tehdit eden ve kağıt toplayıcıları tarafından işgal edilen metruk binaların büyük bir bölümünün, mülk sahipleri ve belediye tarafından yıkıldığı ve yerlerinin tasfiye edildiği ifade edildi. Çalışmanın ikinci etabında ise, tehlike arz ettiği tespit edilen diğer binalarla ilgili işlem başlatıldığı ve kısa sürede bu binaların tamamen ortadan kaldırılacağı belirtildi.
 
Zaman zaman gündeme gelen ve çevre sakinlerinin rahatsız olduğu bu bölgenin, tehlike arz eden binalardan ve sosyal yaşamı tehdit eden unsurlardan arındırılması konusunda bölge halkının yoğun ve ısrarlı talepleri bulunuyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA