• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuklu’da şivlilik ve fener alayı coşkusu
09 Nisan 2016 Cumartesi 10:50

Selçuklu’da şivlilik ve fener alayı coşkusu

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen ‘Şivlilik ve Fener Alayı’ kutlamaları büyük ilgi gördü.

Selçuklu Belediyesi hizmet binası önünde gerçekleştirilen program; içerisinde fener, kuru üzüm ve kırık leblebinin bulunduğu şivlilik paketinin dağıtımıyla başladı. Büyüklerin de çocukların bu mutlu gününe ortak olduğu etkinlik boyunca çocuklar eğlenceli saatler geçirdi. Çocuklar Palyaço ve Hacivat- Karagöz gösterisini ilgi ile izlerken, gerçekleştirilen İllüzyon gösterisinden gözlerini alamadılar. Çocukların anne-babaları ile birlikte yarıştığı yarışmalarda hem kıyasıya rekabet hem de eğlenceli anlar yaşandı. Katılımın yoğun olduğu ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden şenlikte sahneye çıkan şovmen Volkan Yürük’ün “Volkan Abi ve çocuklar” gösterisi çocukların beğenisini kazandı. Kukla ve illüzyon gösterileri ile çocukları eğlendiren Volkan Yürük söylediği çocuk şarkıları ile çocuklara keyifli anlar yaşattı.

“ŞİVLİLİK VE FENER ALAYI KÜLTÜREL MİRAS”
“Selçuklu Belediyesi olarak Şivlilik ve Fener Alayı etkinliklerinin bu yıl beşincisi kutluyoruz” diyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya’nın çok güzel bir geleneği olan Şivlilik ve Fener Alayını yaşatmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu bizim somut olmayan kültürel miraslarımızdan biri. Sabah erken saatlerde çocukları sokakta görmekten büyük memnuniyet duyduk ve kendi çocukluk günlerimize şöyle bir gittik. Akşamında da içinde mumlar yanan renkli fenerlerle dolaşıyorduk. Bizde çocuklarımıza içinde mum yerine lambalar olan fenerler dağıttık. Bugünleri şunun için idrak ediyoruz, bununda farkında olmak gerekiyor, rahmet, bereket ayları olan üç ayların başlangıcındayız. İnşallah Receb, Şaban ve Ramazanı, Ramazan Bayramının mutluluğu ile sonlandıracağız. Üç aylarınızın mübarek olmasını temenni ediyorum. Bu bilinçle bu kutlamalara devam etmek gerekiyor, nice şivililik programlarında bir arada olmayı diliyorum” dedi.

“DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ”
“Şivlilik güzel Konyamızın çok güzel bir geleneğidir” diyerek sözlerine başlayan AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, “Bizler artık geleneklerimize, inancımıza, değerlerimize sadece kişisel olarak değil kurumsal olarak da sahip çıkıyoruz. Bu seneki etkinlikler Selçuklu Belediye Başkanımızın destek verdiği beşinci fener alayı programı ve inşallah kurumsal bir program olarak devam edecektir. Bizler inancımıza ve değerlerimize sahip çıktığımız müddetçe hem milletimizin hem de İslam aleminin içinde bulunduğu sıkıntılı günleri en kısa sürede atlatacağız. Girmiş olduğumuz üç ayların bizlere, milletimize ve tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
Üç ayların manevi iklimine uygun mesajların verildiği ‘Şivlilik ve Fener Alayı’ programında, keyifli bir gün geçiren çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA