• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuklu’da sağlığa yatırım sürüyor
14 Şubat 2016 Pazar 13:02

Selçuklu’da sağlığa yatırım sürüyor

Selçuklu Belediyesi ilçeye sağlık alanında yeni yatırımlar kazandırmaya devam ediyor. Dumlupınar Mahallesi’ne kazandırılacak olan “Aile Sağlığı ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi”nin yapımı sürüyor.

Selçuklu Belediyesi’nin sağlık alanındaki yatırımları hız kesmeden devam ediyor.  Her yıl yaklaşık 20 bin artan nüfusuna paralel olarak ilçe halkının istek ve ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalar yürüten Selçuklu  Belediyesi, şimdi de Dumlupınar Mahallesi’ne yeni bir Aile Sağlığı ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi kazandırıyor. Konya’da ağız ve diş sağlığı alanında önemli bir boşluğu dolduracak olan merkez, hem aile sağlığı hem de ağız ve diş sağlığı alanında hizmet verecek olması bakımında da önem taşıyor.Daha önce ilçeye halk sağlığı laboratuvarı, hastane polikliniği ve aile sağlığı merkezi olmak üzere nitelikli birçok tesisler kazandıran Selçuklu Belediyesi, yeni yapılacak sağlık yatırımlarıyla bu çalışmalarına yenilerini eklemiş olacak.

2 bin 429 m² alanda bin 865 m² inşaat alanına sahip olacak merkez, bodrum, zemin ve 1.kattan oluşuyor. Merkezin Aile Sağlığı merkezi’nin yer alacağı zemin katta 6 adet poliklinik odası, 2 adet acil müdahale odası, 2 adet çocuk odası ve gözlem odası, 2 adet gebe izleme odası, jinekolojik muayene odası ve 1 adet laboratuvar yer alacak. Ağız ve Diş Sağlığı hizmetinin verileceği 1. katta, 2 adet röntgen odası ve 10 adet diş koltuğu ünitesi ve idari ofisler ve diğer üniteler bulunacak. Kaba inşaatı tamamlanan ve çalışmaların aralıksız devam ettiği tesis 2016 yılı içinde tamamlanarak hizmet vermeye başlayacak.

Aile Sağlığı ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi, 3 milyon 457 bin TL’ye mal olacak.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA