• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçukluda kurban önlemi
21 Ekim 2011 Cuma 15:23

Selçuklu'da kurban önlemi

Selçuklu Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurban satış ve kesim yerleri ile ilgili hazırlıklarını yaptı.
Selçuklu Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurban satış ve kesim yerleri ile ilgili hazırlıklarını yaptı.
 
Vatandaşların kurbanlık hayvan alış verişlerini rahat bir şekilde yapabilmesi için çalışmalarına devam eden Selçuklu Belediyesi yetkilileri kurbanlık hayvan satıcılarını satışı yapılan kurbanlıklar konusunda uyardı.
 
Kurban satışı yapılacak olan yerlerin hazırlandığı, 21 Ekim Cuma tarihi itibarıyla (bugün) kurbanlık hayvanların satış için belirlenen yerlere alınmaya başladığı belirtildi. Kurbanlık satışı yapılacak hayvanların kurban vasfı taşıması gerektiğini ifade eden yetkililer, bu vasıfları taşımayan hayvanların satış yerlerine kabul edilmeyeceğini vurguladı.
 
Kurban satış yerlerine satışı yapılacak hayvanların alınmaya başladığını bildiren Selçuklu Belediyesi yetkilileri, getirilen kurbanlıkların veteriner hekimler tarafından 24 saat kontrol edildiğini söyledi. Kurban vasfı taşımayan, hasta olan, ayrıca Tarım İl Müdürlüğü menşei bulunmayan hayvanların satışına izin verilmeyeceği açıklandı. Kurban satış yerlerine kurbanlık hayvan getirecek olan satıcıların mağduriyet yaşamaması için konuya ilgi göstermeleri istendi.
 
Selçuklu Belediyesi yetkilileri “Kurban satış yerlerini hazırladık ve kesim yerleri için hazırlıklarımız sürüyor. Kurban satışı yapan ve kurban alacak vatandaşların nezih bir ortamda alışveriş yapmaları için gayret gösteriyoruz. Kurban satış noktaları Zabıta ve Veteriner Müdürlüğümüze bağlı ekipler tarafından sürekli olarak kontrol edilecek. İlçemizin düzen ve temizliği için vatandaşların belirlenen noktalarda satış yapmaları gerekmektedir. Aldığımız önlemlerle Kurban alış verişi ile kesimi sorunsuz bir şekilde gerçekleşecektir” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA