• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuklu’da Gençlere Daha Çok Görev Düşüyor
23 Mart 2017 Perşembe 09:03

Selçuklu’da Gençlere Daha Çok Görev Düşüyor

AK Parti Selçuklu İlçe Gençlik Kolları tarafından düzenlenen “Genç Kürsü” etkinliği kapsamında “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması” konulu eğitim ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

AK Parti Selçuklu İlçe Teşkilatı referanduma doğru tüm kademeleri ile çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlçe Gençlik Kolları tarafından düzenlenen “Genç Kürsü” etkinliği kapsamında gençlere Cumhurbaşkanlığı sistemi konusunda eğitim ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Selçuklu Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen programa  AK Parti Konya Milletvekili M. Uğur Kaleli, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ak Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Muhammed Sait Çelik, Selçuklu Gençlik Kolları Başkanı Rafet Baştürk ve teşkilat üyesi çok sayıda genç katıldı.   

AK Parti Konya Milletvekili M.Uğur Kaleli Cumhurbaşkanlığı sisteminin kazanımları ile ilgili gençlere bilgilendirmeler yaptı. Kaleli,“ 18 maddelik yeni anayasa ile birlikte devletin organları ve devlet arasındaki ilişkiler daha iyi düzene girecek. Artık bölgesinde çok daha güçlü bir Türkiye olacak. Gönül coğrafyası ile birlikte hareket eden daha güçlü bir Türkiye yolunda ilerliyoruz. İnşallah yeni sistem ülkemiz için büyük bir kazanım olacaktır” dedi

Milletimize Güveniyoruz

“16 Nisan referandumunun milletimiz ve devletimiz için önemli bir eşik olduğunu ifade etmek istiyorum” diyerek konuşmasına başlayan AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, “16 Nisan referandumu ile getirilen 18 yaşında milletvekili olma meselesi sıkça gündeme geliyor. 18 yaşında milletvekili olamaz itirazlarını gündeme getirenlere  şunu söylemek istiyorum. Siz zaten genç insanlara güvenemediniz. Bu ülkenin ve  bu milletin seçtiği insanlara güvenemediniz. Ama siz zaten yüz yıldır bu millete güvenemiyorsunuz. Referandumu da zaten biz bu yüzden yapıyoruz” dedi.

Referandumun temel ana gayesinin milletin sözünün milletin iradesinin daim olması olduğunu ifade eden Özer,“ Biz milletimize güveniyoruz. Biz gençlerimize güveniyoruz. Onun için biz geleceğimizi milletin istekleri milletin talepleri doğrultusunda inşa edeceğiz. Bu manada referandum bizim için önümüze gelen yüzyıllık bir fırsat. İnşallah sizlerin de gayretleriyle 16 Nisan'da bu 100 yıllık vesayetçi mantığı yerle bir edeceğiz” dedi.  

16 Nisan'da bir parti seçiminin değil referandumun yapılacağını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,“ Buna aslında en çok sahip çıkması gereken gençlerimiz. Bizim siyaset yaptığımız dönem Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir liderin iktidarda olduğu bir döneme rast geldi. Türkiye bu dönemde çok büyük zorluklar yaşadı. Parti kapatma davaları, 367 krizleri, e-muhtıralar,   17-25 Aralık ve 15 Temmuz süreçlerini yaşadık ama hep güçlü bir liderle birlikte bu sorunları çözdük. Şimdi yapmaya çalıştığımız şey bunun sistematiğini sistemin problemini çözmek. Bunun en büyük faydası da gençlerimizi olacak” dedi.

16 Nisan Referandumu Ülkemiz İçin 100 Yıllık Bir Fırsat

Güçlü ve büyük bir Türkiye'ye ihtiyacımız var diyen Başkan Altay,”Güçlü ve büyük bir Türkiye için referandumda milletimiz güçlü bir “Evet” diyecek ve yeni Türkiye'nin yolunu hep birlikte açacağız. Hepimizin sandığa mutlaka gelmesi ve bu referandumun bir sistem değişikliği olduğunu, güçlü bir Türkiye'nin geleceğini açacağını özellikle gençlerimize iyi anlatmamız gerekiyor. Ülkemiz için hayallerimiz var. Ülkemiz için iyi bir gelecek inşa etmek istiyoruz. Onun için sistemin problemlerini mutlaka çözmemiz gerekiyor. Bu yüzyıllık bir fırsat.  Bu fırsatı inşallah 16 Nisan akşamı hep birlikte büyük bir zaferle, büyük bir coşkuyla kutlayacağız. 17 Nisan sabahı  inşallah yeni bir Türkiye'ye hep birlikte uyanacağız” dedi

Ülkemizin ciddi bir viraj alacağı, ülkemizin istikrarının, kalkınmasının, refahının ilelebet kalacağı bir dönüm noktasındayız diyen AK Parti Selçuklu Gençlik Kolları Başkanı Rafet Baştürk,“  16 Nisan'da vereceğiniz Evet cevabı 15 Temmuz'da Türkiye'nin verdiği mücadeleyi zaferi ilelebet kılacaktır. Bu referandum bizim referandumumuzdur  bu referandum gençliğin referandumudur Çünkü gençlik gelecektir Bizler Allah rızası için bu davaya baş koymuş ve Sayın Cumhurbaşkanımızın en güvendiği teşkilat olarak yanında yer alan gençleriz. Allah'ın izniyle hem Cumhur reisimizi hem ülkemizi Hem Selçuklumuzu 16 Nisan'da Sandıkta layıkı ile temsil edeceğiz. Burada bizlere büyük görevler düşüyor. Bu toplantı yapmadan evvel 4 bölge halinde sandık yönetim kurulu toplantılarımızı icra ettik ve sizlerin desteğini her zaman olduğu gibi yanımızda sinemizde hissettik. Allah'ın izniyle de 16 Nisan akşamı  bu zaferi hep birlikte yaşayacağız” dedi.

Bizler ülkemizi karanlık günlere tekrar esir etmemek için çalışan gençleriz” diyen Baştürk,“ Bizler ülkemizi, geleceğimiz olan gençlere emanet etmek için gecesini gündüzüne katan ve bu davaya gönül vermiş kişileriz. Ben bu teşkilatta görev almaktan sizlerle beraber bu sorumluluğu taşımaktan Ne kadar mutlu olduğum ve Allah'ın iyi yerde bizi istihdam ettiği için şükrettiğim bir yerdeyim. Allah ömür verirde 16 Nisanı görürsek hep beraber ne kadar gururlu ne kadar haklı ve ülkenin geleceğine ne denli bir katkı sağladığımızı hep beraber göreceğiz” dedi.


Bu süreçte gençlerin oyunu alabilmek için bizlere çok ciddi vazifeler düşüyor diyen Baştürk,“ Kapı kapı dolaşıp genç kardeşlerimize ulaşıp bu referandum sürecinin ülkemize neler kazandıracağını anlatmak mecburiyetindeyiz. Bizler gönüllüyüz ama bir o kadar da gönül vermiş olsak da bu vebali üstlenmiş oluyoruz. Bunun için alnımızın akıyla çıkmak istiyorsak hepimize bu referandum sürecinde büyük sorumluluklar düşüyor. Önümüzdeki süreçte genç seçmenlerimizi hep birlikte ulaşacağız. Bu noktada yardımlarınızı gayret ve desteklerinizi bekliyorum” dedi.

Bugün yeni bir seferin eşiğindeyiz diyen AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Sait Çelik,“Cumhurbaşkanlığı ve anayasa değişikliği üzerine çalışmalarımıza başladık ve bugün bu değişimin arefesindeyiz. Gençler olarak bu değişimi en iyi biz anlayacağız, en iyi biz anlatacağız ve en iyi oranı Allah'ın izniyle hem Selçuklu'da hem Konya'da hem de Türkiye'de elde edeceğiz. Bu başarının elde edilmesinde özellikle gençlerin büyük bir katkısı olacağına inanıyorum. Gençler olarak bugün bizlerde yeni destanlar yazmak zorundayız. Bu yolda asla inancımızı ve heyecanımızı kaybetmemeliyiz. Gençler olarak Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi koşacağız, koşacağız, hem de risk alarak koşacağız” dedi. 

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA