• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçukluda eğitim değer kazanıyor
28 Aralık 2012 Cuma 18:20

Selçuklu'da eğitim değer kazanıyor

Konyanın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, eğitim camiası ve öğrencilerle buluşmaya devam ediyor.

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, eğitim camiası ve öğrencilerle buluşmaya devam ediyor. Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP)kapsamında ilçedeki öğrencilere her ay birçok materyal dağıtan Selçuklu Belediyesi son olarak bu değerin şarkılarla anlatıldığı, “Sekiz Değer 8 İyi Adam” cd’sini öğrencilere ulaştırdı.
Selçuklu Belediyesi yeni eğitim dönemiyle birlikte ilçedeki 92 okulda 86 binden fazla öğrenciye yönelik olarak SEDEP’i hayata geçirirken, Başkan Uğur İbrahim Altay da projenin daha iyi anlaşılması amacıyla öğrencilerle bir araya gelmeye devam ediyor. Beraberindeki heyet ile sınıfları tek tek gezen ve çocuklara SEDEP’in önemini anlatan Başkan Altay, “Değerler eğitiminde bu ay yardımseverlik konusunu işliyoruz. Öğretmenlerimiz de sınıflarında bu konuyu uygulamaya başlamışlar. Bugün de size güzel bir hediye ile geldik. İçerisinde sekiz çocuk şarkısının olduğu bir cd dağıtacağız. Bunu evde dinlemenizi istiyorum. Bu cd’de yine SEDEP kapsamındaki sekiz temel değere ait çocuk şarkıları bulunmakta. Bu şarkıları yine sizin gibi çocuklarımız söyledi. Umarım hepinizin hoşuna gidecek bir uygulama, şimdiden hayırlı olsun” dedi. Çocuk şarkıları cd’sinin, değerler eğitimi kapsamındaki konuları çocukların zihinlerinde oluşturmasında katkıda bulunacağını söyleyen Başkan Altay, “Bugün tevafuk oldu aslında, ilerideki günlerde SEDEP kapsamında özdenetim konusu anlatılacak. Özdenetim konusunu İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’la anlatıyoruz. Vefatının 76. yıl dönümünde milli şairimizi rahmetle anıyoruz” dedi.

"TÜM DÜNYAYA YARDIM ELİNİZİ UZATACAKSINIZ"
Okul müdürleri ve öğretmenlerin projedeki önemine vurgu yapan Başkan Altay, “Okul müdürlerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Çünkü SEDEP ne kadar iyi kurgulanmış olsa da öğretmenlerimiz ve müdürlerimizin desteği olmadan bunu başarmamız mümkün değil” dedi. Projede en önemli görevin çocuklara düştüğünü söyleyen Başkan Altay, “İnşallah gelecekte iyi yetişmiş insanlar olacaksınız. Bugün yardımseverlik konusunu işliyoruz. Tüm dünyada yardıma ihtiyacı olan birçok çocuk var. Afrika’da, Suriye’de, Filistin’de yaşayan çocuklar bizden yardım umuyorlar. Sizler kendinizi daha iyi geliştirerek tüm dünyadaki çocuklara yardım elinizi uzatacaksınız. Şimdiden hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu.
Eğitime olan katkılarından dolayı Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür eden Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca, “Selçuklu Belediyesi ilçemizde değerler eğitimini daha organizeli bir şekilde sizlere anlatabilmek için SEDEP’i başlattı. Bu sayede değerlerimizi daha iyi öğreneceksiniz” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA