• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuklu’da çocuklar camileri dolduruyor
11 Temmuz 2017 Salı 13:18

Selçuklu’da çocuklar camileri dolduruyor

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından çocuklara camiyi sevdirmek amacıyla gerçekleştirilen "Güle Oynaya Camiye Gel" projesi ilgi görüyor.

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından çocuklara camiyi sevdirmek amacıyla gerçekleştirilen "Güle Oynaya Camiye Gel" projesi ilgi görüyor. Camiler sabah namazında çocuklarla doluyor.

Selçuklu Belediyesi tarafından çocuklara özel gerçekleştirilen ve geçtiğimiz günlerde startı verilen, "Güle Oynaya Camiye Gel" projesi yoğun ilgi görüyor. Proje için kayıt yaptıran çocuklar sabah namazı için camilere gidiyor. Selçuklu Belediyesi, proje kapsamında 19 Haziran- 13 Ağustos tarihleri arasında 40 gün boyunca camiye gelen 6-14 yaş aralığındaki tüm çocuklara bisiklet hediye edecek.

Mehmet Akif Mahallesi'nde yer alan Mevlana Celaleddin-i Rumi Camii de ilçede yer alan diğer camiler gibi çocuklarla dolup taşan camiler arasında yer alıyor. Projeye katılan çocukların kimi kardeşiyle, kimi anne babasıyla camiye geliyor. Cemaatle birlikte namazlarını kılan çocuklar, daha sonra cami görevlisine isimlerini yazdırıyor. Projenin çocukların camiye ilgisini arttırdığını ifade eden Cami İmamı Hasan Aykut ve aileler Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a proje için teşekkür etti.

"Güle Oynaya Camiye Gel" projesine gösterilen yoğun ilginin mutluluk verici olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Çocuklarımıza küçük yaşlarda cami alışkanlığını kazandırmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz proje ile geleceğimizin teminatı çocuklarımızı cami ile buluşturuyoruz. Biliyoruz ki çocuklarımız camilerin süsü ve bereketidir. "Güle Oynaya Camiye Gel" projesinin çocuklarımızın gönül dünyalarında yeni kapılar açacağına, birlik ve beraberlik ruhunun gelişmesine büyük katkı sağlayacağına inancımız tam. Bu vesile ile projeye destek veren tüm ailelerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA