• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuklu ve Gafsanın kardeşlik bağı
08 Ekim 2013 Salı 17:05

Selçuklu ve Gafsa'nın kardeşlik bağı

Selçuklu Belediyesi ile Tunus'un Gafsa Belediyesi arasında imzalanan kardeş şehir protokolü ile iki belediye arasındaki kardeşlik ilişkileri gelişiyor.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kuzey Afrika ülkeleri ziyaretinde Selçuklu Belediyesi ile Tunus'un Gafsa Belediyesi arasında imzalanan kardeş şehir protokolü ile iki belediye arasındaki kardeşlik ilişkileri gelişiyor.

Gafsa Belediye Başkanı Rejeb Abdelwaheb ve beraberindeki heyet Konya ve Selçuklu Belediyesindeki çalışmaları yerinde incelemek üzere Konya’ya geldi.

Selçuklu Belediyesi ile Tunus’un Gafsa Belediyesi arasında işbirliğini geliştirmek, tarihten gelen dostluk ve kardeşlik ilişkilerini güçlendirmek,  tarihi ve kültürel miras ile çevrenin korunması, çalışanların eğitimi,  ekonomi, gençlik, spor ve sosyal hizmetler ile mahalli idarelerin görev alanına giren diğer alanlarda ilişkilerin kurulması, dostluk bağlarının ve işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla imzalanan kardeş belediye protokolü çerçevesinde Tunus Gafsa Belediyesi’nden bir heyet Selçuklu Belediyesi’ni ziyaret etti.  Gafsa Belediye Başkanı Rejeb Abdelwaheb’ın başkanlığını yaptığı heyet ilk olarak Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı makamında ziyaret etti.

Kardeş belediye ilişkisi çerçevesinde Tunus’un Gafsa Belediyesi’nden bir heyeti Selçuklu’da   ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay konuk heyete Konya ve Selçuklu Belediyesi  hakkında bilgi verdi. “Türkiye’de yerel yönetimler çok güçlü ve önemli işler yapıyorlar” diyen Başkan Altay, “İnşallah kardeş belediyemizle ilişkilerimizde hem Türkiye Tunus ilişkilerine hem de karşılıklı kardeşlik ilişkilerimizin gelişmesine vesile olur. Şu anda Konya’dayız ve Konya’nın üç merkez ilçesi var. Selçuklu, Meram ve Karatay. Konya’nın toplam merkez nüfusu 1 milyon 100 bin, Selçuklu Belediye’sinin nüfusu 545 bin. Bizde belediye yapılanmasında hizmetler merkez ilçeler ve büyükşehir belediyesi tarafından koordineli olarak yürütülüyor. Birlikte iyi hizmetlere vesile oluyoruz" diye konuştu.

Selçuklu Belediyesi ile kardeş belediye olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Gafsa Belediye Başkanı Rejeb Abdelwaheb ise "Bugün burada Gafsa Belediyesi’nden çalışma arkadaşlarımızla Selçuklu ve Konya’da incelemelerde bulunmak üzere bulunuyoruz. İnşallah Selçuklu ve Gafsa kardeşlik ilişkileri zaman içerisinde daha da gelişecek. Gafsa 100 bin nüfuslu bir belediye ve Selçuklu’ya göre daha küçük bir belediye. İnşallah sizlerin belediyecilik deneyimlerinden faydalanmak istiyoruz. Bizleri burada ağırladığınız için teşekkür ediyorum" dedi.

Selçuklu Belediyesi hizmet binası ve sosyal tesislerde incelemelerde bulunan heyet belediye çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. Heyet daha sonra Selçuklu Belediyesi tarafından yaptırılan Kongre Merkezi, Sancak Mahalle Konağı, Ulusalarası Spor Salonu ve Kelebekler Vadisi’nde teknik incelemelerde bulundu.

Mevlana Müzesi, Alaaddin Camii, İnce Minare Müzesi ve Karatay Müzelerini gezen misafir heyet daha sonra Sille ve Panaromik Konya gezisi ile Gafsa heyeti temaslarını tamamladı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA