• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuklu, Üniversiteyi güzelleştirecek
18 Nisan 2013 Perşembe 12:38

Selçuklu, Üniversiteyi güzelleştirecek

Selçuklu Belediyesi Kampüs içerisinde 70 bin m² alanda çevre düzenlemesi yapacak.

• Selçuklu Belediyesi ile Selçuk Üniversitesi örnek bir projeye daha imza attı. Selçuklu Belediyesi, Selçuk Üniversitesi Alaaddin Kampüs’ü içersinde yer alan 70 bin m² alan için çevre düzenleme çalışması başlatıyor. Yapılacak bu proje için Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Selçuk Üniversitesi Prof. Dr. Hakkı Gökbel protokol imzaladılar.

Selçuk Üniversitesi’nde 70 dönümlük bir alanı içine alacak olan düzenleme için Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel arasında protokol imzalandı. İmza töreninde Selçuklu Belediye Başkan Yardımcısı Hayrettin Yalnız ile Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Musa Özcan ve Prof. Dr. Tahir Akgemci de hazır bulundu. Yapılan protokol ile mühendislik fakültesini de içerisine alan alanda Selçuklu Belediyesi tarafından otopark, altyapı- yağmur suyu, elektrik, bitkisel sulama , peyzaj , çevre aydınlatma ,yürüyüs ve gezinti yollarının çevre düzenleme  çalışması  yapılacak.

Başarılı Projeler Birlikteliğimizi Taçlandırıyor
Selçuklu Belediyesi ile Selçuk Üniversitesi arasındaki iş birliğinin tüm Türkiye’ye örnek olduğunu belirten Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay; “ Birçok konuda iş birliği yapıyor, örnek  projeler yürütülüyoruz.  Bundan birkaç hafta önce YEBAM ile ilgili bir protokol imzalamıştık. Genç Ufuklar Akademisi de üniversitemiz içinde çok ciddi bir katılımla devam ediyor. Selçuklu Belediyesi olarak da öğrenci faaliyetlerine  destek veriyoruz. Selçuklu’ nun birçok markası var ama en önemli markalarımızdan birisi de Selçuk Üniversitesi. Selçuklu Belediyesi’nin ve ilçemizin bugün geldiği noktada üniversitemiz bir lokomotif görev üstlenmiştir. Hem öğrencilerin burada bulunması, hem de üniversitenin akademik düzeyi ilçemize çok büyük katkı sağladı. Bugün bu katkıyı taçlandırıyoruz. Birçok yerde park çalışması yapan Selçuklu Belediyesi Selçuk Üniversitesi kampüsü içerisinde de bir güzellik inşa edecek. ”dedi. 

Belediyemizin Desteği Bizleri Memnun Ediyor
Selçuk Üniversitesi olarak Selçuklu Belediyesi’yle olan ilişkilere son derece önem veriyoruz diyen Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel; “Öncelikle hayırlı olmasını diliyorum. Sayın başkanımızla bir süredir görüşüyorduk, sağ olsunlar baştan beri son derece sıcak yaklaştılar. Kampüsümüzün içinde yaklaşık 70 dönümlük bir alanın ve mühendislik fakültemizin çevre düzenlemesinin bizzat Selçuklu Belediyemiz tarafından yapılması bizlere büyük bir memnuniyet veriyor. Bu konuda baştan beri anlayış gösteren ve bize destek veren başta değerli belediye başkanımız olmak üzere belediyemiz yetkililerine, çalışanlarına teşekkür ediyorum. Ortaya güzel bir eser çıkacağına inanıyorum. Kampüsün içerisinde yaklaşık 54 bin öğrencimiz var şuan itibariyle. Ayrıca diğer çalışanlarımızla birlikte 60 bin kişilik bir şehre yapılan hizmettir bu. Ben kendilerine tekrar teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

Yapılan protokol imza töreninin ardından Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a Güzel Sanatlar Fakültesi’nin bir çalışması olan el yazması tablo hediye etti. Daha sonra Altay ve Gökbel hatıra fotoğrafı çektirdiler. 

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA