• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuklu, Türkiyede bir ilke imza atıyor
06 Nisan 2014 Pazar 13:51

Selçuklu, Türkiye'de bir ilke imza atıyor

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılacak Otizm ve Down Sendromlular Yaşam Merkezi’nin temeli Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın katılımıyla atılacak. 
Selçuklu Belediyesi önemli bir sosyal sorumluluk projesinin altına imza atıyor. Otizm ve Down Sendromlular ve ailelerin hayatını kolaylaştıracak yaşam merkezinin temeli atılıyor. Türkiye’de alanında ilk defa Selçuklu Belediyesi tarafından yaptırılacak merkez için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın katılımıyla 09 Nisan 2014 Çarşamba günü saat 11.00’de temel atma programı gerçekleştirilecek.
Türkiye’de ilk defa uygulanacak ve model oluşturacak bir merkezi Konya’ya kazandırmanın mutluluğunu duyduklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Sadece otizmli hastalar için değil bu hastaların ailelerinin de düşünüldüğü merkez 21 bin metrekare yaşam alanı, 7 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacak. Otistik ve down sendromlu hastaların tedavisi için düşünülmüş en büyük merkez olma özelliğini taşıyan binalar kompleksi, bünyesinde at ahırları, manej alanları, yüzme havuzları, spor ve eğitim alanları yer alacak. Her odası ve her koridoru bu rahatsızlığın verdiği sıkıntıları yok edecek şekilde tasarlanan tesisimiz de hem milli eğitimden, hem rehabilitasyon merkezinden hizmet alanlar için aynı zamanda bir etkinlik alanı oluşacak ve buradan bu şehirde yaşayan herkes hizmet alacak” dedi.
Başkan Altay, 09 Nisan 2014 Çarşamba günü Otizm ve Down Sendromlular Yaşam Merkezi’nin temel atma törenine tüm Konyalıları davet etti.
Otizm ve Down Sendromlular Yaşam Merkezi’nde, eğitim sınıfları, sosyal yaşam alanları, beceri sınıfları, sinema salonları, yüzme havuzları, spor alanları müzik alanları gibi çok amaçlı bölümler yer alacak. Türkiye’de ilk olacak merkez, 12 milyon 240 bin TL’ye mal olacak. Merkezin 400 günde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA