• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuklu Tıptan sağlık taraması
19 Haziran 2012 Salı 12:58

Selçuklu Tıp'tan sağlık taraması

Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından organize edilen etkinlikle Konyanın Hadim İlçesi Yağcılar Köyü halkına ücretsiz sağlık taraması yapıldı.
Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından organize edilen etkinlikle Konya’nın Hadim İlçesi Yağcılar Köyü halkına ücretsiz sağlık taraması yapıldı. Sağlık taramasına Dekan Prof. Dr. Oktay Sarı ve Yardımcısı Prof.Dr. Hilmi Cevdet Altınyazar, Başhekim Doç.Dr. Yaşar Şen ve Yardımcıları Doç.Dr. Asuman Orhan Varoğlu ile Doç.Dr. Ahmet Ak, Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Kamile Marakoğlu, Çocuk Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Harun Peru, Romatoloji Bilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Sema Yılmaz, Fakülte Sekreteri İlker Küçüktunç, Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Hüsamettin Vatansev ile Aile hekimliği Anabilim Dalı asistanları, Yağcılar Köyü Dayanışma, Kalkınma ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Bağcı katıldı.

Selçuklu Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Kamile Marakoğlu ve 6 kişilik ekibi köy halkının muayenesini, kan şekeri ve tansiyon ölçümlerini yaptı. Yaklaşık 150 kişi, sağlık taramasından geçirildi ve kronik rahatsızlığı olan hastaların hastaneye gelerek tedavi imkanlarından yararlanmaları, istendi.
Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, “Fakültemizin öğretim üyeleri ve yardımcı sağlık personelleri ile birlikte Hadim’in Yağcılar Köyü’nde sağlık taraması gerçekleştirdik. Yaklaşık 150 kişiyi sağlık taramasından geçirildi. Ciddi rahatsızlıkları olanları ise, hastanemizde alanında uzman hekimlere yönlendirdik. Köy halkının misafirperverliğine de teşekkür ederiz.” dedi.

Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Hüsamettin Vatansev, dört kuşak öncesi atalarının geldiği köye sağlık taramasına katıldı. Vatansev, “Hastanemizin bu güzel organizasyonu beni çok duygulandırdı. Köyümün, Konya’ya uzak olması nedeniyle köy halkı, sağlık hizmetlerinden yeterince yararlanamıyor. Şehir merkezine uzak köylere gidilerek sağlık taramasının yapılması orada yaşayan halkı çok memnun ediyor. Bizim de yaptığımız taramadan dolayı çok mutlu oldular. Fakülte ve hastane yönetimine bu güzel çalışmalarından dolayı çok teşekkür ederim.” diye konuştu.  Sağlık taramasının ardından köy halkının ikram ettiği yemekleri yiyen sağlık ekibi ve  yakınları Hadim İlçesi’ne geçerek Hadimi Hazretlerini ziyaret ettikten sonra Taşkent İlçesi’ni gezdiler.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA