• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuklu Tıpta Stres Yönetimi eğitimi
30 Mayıs 2012 Çarşamba 10:22

Selçuklu Tıp'ta 'Stres Yönetimi' eğitimi

Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Eğitim Komitesi tarafından organize edilen Kişisel Gelişim Eğitimleri çerçevesinde Uzman Psikolog Esra İlgün, hastane çalışanlarına Stres...

Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi “Eğitim Komitesi” tarafından organize edilen “Kişisel Gelişim Eğitimleri” çerçevesinde Uzman Psikolog Esra İlgün,  hastane çalışanlarına “Stres Yönetimi” konusunda bilgi verdi. Başhekimlik Toplantı Salonu’nda gerçekleşen eğitimde, Psikolog İlgün, stres ile başa çıkmanın yollarını anlattı.
Stresin bedensel, çevresel, işle ilgili ve ruhsal durumlardan kaynaklanabileceğini belirten Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı’nda görevli Psikolog İlgün, “Stres, kısa süreli olarak kaslarda kasılma, karaciğerden yağ ve şeker salınımı, mideden asit salınımı, gerginlik, endişe, karamsarlık, kızgınlık, panik, unutkanlık, dikkat sorununa yol açabilir. Uzun süreli olarak ise, hipertansiyon, ülser, astım, kalp hastalıkları, anksiyete, depresyon, takıntılı düşünceler ve dalgınlığa neden olabilir” dedi.

“Stresi Sosyal Aktivitelere Katılarak Yenin”

Stresle başa çıkmanın çeşitli yöntemleri olduğunu vurgulayan İlgün, oyun oynamanın, spor yapmanın, yeni bir hobi edinmenin, hayal kurmanın stresi yenmede etkili olabileceğini belirtti. İlgün, “Sebze meyveden zengin yiyeceklerle dengeli beslenmek ve daha az kafein almak stresi azaltır. Düzenli egzersiz yapın ve düzenli uyuyun. Sosyal aktivitelere katılın. Oyun oynayın ve hayvanlarla ilgilenin. Özellikle hayvanlarla ilgilenmek stresi yenmede etkili yöntemlerden biridir ve pek çok ülkede terapi amaçlı kullanılmaktadır. Sevdiklerinizi arayın ve onlara sevginizi belirtin” diye konuştu.

“Mükemmeliyetçilikten Kurtulun”

İlgün, “Hayatta birçok birey mükemmel olmak için uğraşır. Mükemmeliyetçilikten kurtulmak stresi azaltır. O nedenle elinizden gelenin en iyisini yapın ancak mükemmeliyetçi olmayın. Kendinizi olduğu gibi kabul edin. Kendinize, diğer insanlara ve hayata dair gerçekçi beklentiler oluşturun. Hayır demeyi öğrenin. Sevgi ve onay bağımlılığından kurtulun. Keşkeleri ve suçlamaları bırakın. Doğru seçimler yapın ve sorun çözme becerinizi geliştirin” dedi.
200 Kişiye Eğitim Verildi

Yaklaşık 2 ay süren “Kişisel Gelişim Eğitimleri”nde hastane çalışanlarına eğitim verildi. Hastane personellerinden sekreter, santral görevlisi, güvenlik, danışma ve çeşitli birimlerde çalışanların katıldığı eğitim sonunda katılımcılara düzenlenen törenle sertifikaları verilecek. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı eğitimlerde Etkin İletişim Teknikleri, Telefonda Etkili Konuşma Teknikleri, Beden Dili ve İmaj Yönetimi, Kurumsal İletişim, Ekip Çalışması, Etkili Sunum Teknikleri, Müşteri Hizmetleri Yönetimi, Çatışma ve Stres Yönetimi, Öz Motivasyon konularında bilgi verildi.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA