• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuklu Tıpta kültürel ve sosyal etkinlik
21 Mayıs 2012 Pazartesi 16:48

Selçuklu Tıp'ta kültürel ve sosyal etkinlik

Tıp Çalışanları, Çumra Torku Şeker Fabrikası ve Çatalhöyükü Gezdi
Tıp Çalışanları, Çumra Torku Şeker Fabrikası ve Çatalhöyük’ü Gezdi
 Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından ‘Sosyal ve Kültürel Etkinlikler’ çerçevesinde Dekan Prof. Dr. Oktay Sarı, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Yaşar Şen, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Asuman Orhan Varoğlu, öğretim üyeleri, öğrenciler, hastane personeli ve aileleri, Karatay Müzesi ve Arkeoloji Müzesi’nin ardından Çumra
 
Torku Şeker Fabrika Tesisleri ile Çatalhöyük’ü gezdi.

Karatay ve Arkeoloji Müzesi’nde Mevlana Müzesi Müdür Yardımcısı Naci Bakırcı, geziye katılanlara müze ve eserler hakkında detaylı bilgi verdi. Karatay ve Arkeoloji Müzesini gezen katılımcılar, ardından Çumra Torku Şeker Fabrika Tesisleri ile Çatalhöyük gezdi. Gezide katılımcıları, Çumra Şeker İdari ve Sosyal İşler Müdürü Dede Ülker ve Konya Şeker Basın Müdürü Ersal Özkan ağırladı.
 
“Avrupa’nın En Yeni Teknolojisine Sahibiz”
 
Çumra Şeker Fabrika Tesisleri hakkında bilgi veren Çumra Şeker İdari ve Sosyal İşler Müdürü Dede Ülker, “Çumra Şeker, Türkiye’nin en büyük üretim kapasitesine sahip şeker fabrikasıdır. Şeker pancarı cenneti olan Türkiye’de ve iklimsel uygunluğu açısından pancarın da en kalitelisinin yetiştirildiği yerlerden biri olan Çumra’da kurulan tesisimizin makine ve teçhizatının tamamı Avrupa’nın en yeni teknoloji ve otomasyon sistemlerden seçilmiştir.” dedi.  Geziye katılanlar önce, Çumra Şeker Entegre Tesisleri içerisinde yer alan topraksız serayı gezerek, doğal ortamda üretilen domateslerin tadına baktı. Daha sonra Konya Şeker’in teknoloji ve üretim üssü Çumra Şeker Entegre Tesisleri’nin tüm birimlerini gezen Selçuklu Tıp Fakültesi yöneticileri ve çalışanları, tesisleri yerinde gezerek bilgi sahibi oldular.
 
“Recep Konuk, Konya İçin Bir Değerdir”
 
Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, Çumra Şeker Fabrika Tesisleri’ni ilk kez gezdiğini ve yapılanlar karşısında gurur duyduğunu belirterek, “Başkan Recep Konuk’un Konya için bir değer olduğunu biliyoruz. Çalışıp, üretmesi ve ülke ekonomisine katkıda bulunması bizleri gururlandırıyor. Bize eşlik eden ve fabrika hakkında bilgi veren değerli çalışanlarına çok teşekkür ederiz. Dekanlığımızın organize ettiği sosyal ve kültürel etkinlikleri bu şekilde sürdüreceğiz. Amacımız, çalışanlarımıza Konya’nın tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtarak onlara katkıda bulunmaktır’ dedi.
Selçuklu Tıp Fakültesi Sekreteri İlker Küçüktunç, “Başkan Recep Konuk’un yaptığı çalışmalar sekiz beş mesaisi ile olacak işler değil. Öğrencilerimiz Recep Başkan gibi başarılı insanları örnek alsınlar. Recep Bey’in yaptığı başarılar “sekiz, beş” mesaisi ile olacak işler değil. Burada bir başarı öyküsü dinlediniz ve de bunu somut olarak elinizle tuttunuz. İnşallah bu yapılanları örnek alarak sağlık alanında da yeni Recep Konuk’lar sizlerin arasından çıksın.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Dekan Prof. Dr. Oktay Sarı, günün anısına Çumra Şeker İdari ve Sosyal İşler Müdürü Dede Ülker’e fakültenin ambleminin yer aldığı çini tabak hediye ederken, Ülker de Prof. Dr. Sarı’ya çini tabak verdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA