• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuklu Tıpta bir ilk daha
28 Mart 2012 Çarşamba 11:42

Selçuklu Tıp'ta bir ilk daha

Sağlığına kavuşarak aynı gün taburcu olan Dalkıran, doktorlara teşekkür etti.
 Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı’nda 39 yaşındaki Miyase Dalkıran’a ameliyatsız müdahale edilerek, aort denilen atardamardan akciğere giden geçiş, ciltten açılan bir delikle gerçekleştirilen müdahale ile kapatıldı. Perkütan yolla şemsiye koyma işlemi olarak nitelendirilen müdahale 15 dakika sürdü. Sağlığına kavuşarak aynı gün taburcu olan Dalkıran, doktorlara teşekkür etti.
Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Behlul Altunkeser, Bezmialem Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Göktekin, Doç.Dr. Nazif Aygül, Yrd.Doç.Dr. Ahmet Avcı ve Uzman Dr. Kenan Demir’in katıldığı müdahale başarıyla gerçekleştirildi.
Kalbe 15 Dakikalık Müdahale
Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Behlul Altunkeser, “Hastamızın aort dediğimiz büyük atardamarından akciğere giden büyük damara olmaması gereken ve doğuştan meydana gelen bir geçiş vardı. Bu geçiş hastamızda çeşitli rahatsızlıklara neden oluyordu. Ameliyatsız bir şekilde bölgeye küçük bir cihaz yerleştirerek, bu geçişi kapattık. Müdahale etmeseydik kalbin sol kısmında ileriki zamanlarda büyüme olacaktı. Bu müdahale ile kalbin büyümesini ve kalp yetmezliğini  önledik. Hastamızın nefes darlığı ve ağrılarını giderdik. Hastamızın durumu şu an gayet iyi. Konya’da ilk kez böyle bir işlemi gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz.” dedi.
3 Yıldır Nefes Darlığı Yaşıyordu
Konya’da yaşayan 39 yaşındaki 5 çocuk annesi Miyase Dalkıran, uyanıkken kalbine müdahale edildiğini ve şuan sağlık durumunun çok iyi olduğunu belirterek, “Kalbimdeki bu sorun için ameliyat demişlerdi. Ancak burada ameliyatsız müdahale edileceğini öğrendim ve hemen kabul ettim. Son 3 yıldır yürürken nefes darlığı çekiyordum. Sırtımda ve ayaklarımda ağrılar vardı. Doktorlar bu işlemle sağlığıma kavuşacağımı söylediler. Bende kabul ettim. Şuan gayet iyiyim. Doktorlara teşekkür ederim” diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA