• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuklu Tıpta başarılı operasyon daha
04 Nisan 2012 Çarşamba 11:35

Selçuklu Tıp'ta başarılı operasyon daha

Beyin cerrahi bölümünde iki ameliyata giren Düzgün, 10.5 saat süren ameliyat sonrası sağlığına kavuşabildi.
Konya’da 57 yaşındaki Menekşe Düzgün’ün, düşmeye bağlı olarak omurilik üstünde oluşan kemik, kafatasından beynine doğru büyümesi üzerine Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Bölümü’nde ameliyata alındı.
 
Beyin cerrahi bölümünde iki ameliyata giren Düzgün, 10.5 saat süren ameliyat sonrası sağlığına kavuşabildi.
 
Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi ve Göğüs Cerrahi  Bölümü’nde başka merkezlerde gördüğü tedavi sırasında tıbbi hatalar nedeniyle oluşan yemek borusundaki deliği kapatılan Düzgün’ün ardından nefes borusundaki sorun giderildi. Yaklaşık 2 ay sonra beyin ameliyatı da olan Düzgün, sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.
 
Selçuklu Tıp’a Teşekkür
 
Menekşe Düzgün’ün eşi Ali Düzgün, Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi’ne teşekkür ederek, “2007 yılında bir tıbbi hatadan dolayı 4 yıl eşimi karnından hortumla besledim. Çeşitli hastanelere gittik ancak eşime bir çare bulunamadı. Eşimi en son buraya getirdim. Yapılan inceleme sonucunda eşimin yemek borusu delik, nefes borusu yapışık çıktı. Buradaki doktorlar ameliyata karar verdi. Göğüs ve genel cerrahi ekibi ameliyat etti. Yemek borusundaki delik kapatıldı, nefes borusundaki yapışıklıkta giderildi. Doktorlar karnındaki hortumu çıkardı ve eşim boğazından yemeye başladı. İyileşme süreci başlamıştı ki bu seferde boyun ve baş ağrısı şiddetlendi. Yine buraya gelerek beyninden ameliyat olan eşim 10.5 saat süren ameliyat sonrası sağlığına kavuştu. Doktorlara çok teşekkür ederim” dedi.
Selçuk Bir İlki Daha Gerçekleştirdi
Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gökhan Akdemir, hastanın durumunu ve ameliyat sürecini şu şekilde anlattı:
“Hastamızın bu tedavi sürecinde kafatasının alt kısmında boyun kemikleri ile ilgili bir sıkıntısı vardı. Kafatası boyun omurlarını üstünde yer alır. Boyun omurlarının bir ve ikincisi kafatasının altından beyin sapının çıktığı yere batması sonucu hastanın yürümesi ve dengesi bozulmuştu. Muayene ettiğimizde çok ciddi sıkıntılarının olduğunu kendisine ilettik. Kendisine ameliyatı önerdik. Çok zayıftı. Ameliyatı biraz zor kaldıracağı endişemiz vardı ama bunu yapmak zorundaydık. Çünkü hayatı tehdit eden bir konu söz konusuydu. Gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra iki aşamalı bir ameliyat gerçekleştirdik. Birinci aşamasında ağzını açarak ağzının içerisinden batmış olan kemiği çıkardık. Biz buna transoral cerrahi diyoruz. Bu ameliyat Türkiye’de belli başlı merkezlerde yapılıyor. Bu hastanemizde ilk kez yapılan bir ameliyat. Ağzından kemiği çıkarmamız yaklaşık 4 saat sürdü. Hastayı hiç uyandırmadan arka tarafından bu sefer kafatası ile omurgaların içerisindeki kemiğe titanyum vidalar yerleştirdik. Bu ameliyatta 6.5 saat sürdü. Hastamızın sağlık durumu şuan gayet iyi. Kendisi de son derece mutlu. Daha rahat yürüyor, yutması düzeldi ve kollarındaki uyuşukluk ortadan kalktı.  Eskiden kimsenin dokunmadığı bir ameliyat artık hastanemizde de rahat bir şekilde yapılıyor.”

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA