• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuklu Tıpın yeni dekanı belli oldu
25 Mart 2012 Pazar 13:16

Selçuklu Tıp'ın yeni dekanı belli oldu

Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş, görevini Prof. Dr. Oktay Sarıya devretti.

Prof. Dr. Göktaş, yeni Dekan Prof. Dr. Sarı’ya başarılar dilerken, Dekan Prof. Dr. Sarı, “Fakülte ve hastanemize katkı sağlayan bütün idarecilerimize teşekkür ederim. Bundan sonraki süreçte biz de öncekiler gibi iyi bir performans sergileyerek, fakültemizin başarısını yükselteceğiz” dedi.

“El Ele Verip Sağlam Adımlarla Başarıyı Yakalayacağız”

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel’e göreve kendisini uygun gördüğü için teşekkür eden Dekan Prof. Dr. Sarı, “Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültemiz ve hastanemiz fiilen yaklaşık 3 yıl önce faaliyete başlamış olmasına rağmen iyi ivmelenme göstererek bugünkü konumuna geldi. Bundan önceki idareciler ve çalışanlarımızın gösterdiği performansı biz de gösterdiğimiz taktirde Selçuklu Tıp Fakültemiz ve hastanemizin bundan sonra çok daha iyi yerlere geleceğini öngörmekteyiz. Fakültemiz sadece Konya’nın değil Türkiye’nin de önemli kurumları arasında olacaktır. İyi bir performans sergilemek için fakülte dekanlığı ve hastanemiz başhekimliği olarak el ele ve sağlam adımlarla yürümeye gayret göstereceğiz” dedi.

“Öğrencilerimizin Başarısı Gurur Veriyor”

Fakülte olarak önceliklerinin arasında en başta öğrenciler olduğunu vurgulayan Dekan Prof. Dr. Sarı, “Önceliğimiz öğrencilerimizdir. Yüksek puanlarla fakültemizi kazanan öğrencilerimizin hekimlik hayatlarında iyi yerlere gelmeleri ve başarılı olmaları için fakülte sürecinde kaliteli bir eğitim vermek bizim olmazsa olmazımızdır. Öğrencilerimizin TUS başarısı Ülkemiz standartlarında çok iyi bir yerde. Fakültemiz daha önce kurulmuş olan pek çok tıp fakültesinin de üzerinde bir başarıya sahiptir. Biz bu başarının artması için gayret göstereceğiz. Araştırma görevlileri ve öğretim üyelerimizin de olumlu şartlarda çalışmaları, huzurlu olmaları, başarılı bir performans göstermeleri aynı zamanda hasta hizmet sunumunun da kaliteli olması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Gerek üniversitenin diğer fakülteleri gerekse şehirdeki kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar yapmak istediklerini belirten Prof. Dr. Sarı, “Biz de diğer tüm kurum ve kuruluşlardan bu anlamda destek bekliyoruz” dedi.

Özgeçmiş

1972 yılında Konya’da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Konya’da tamamladı. 1989-1995 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okudu. 1995 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başladığı Nükleer Tıp uzmanlık eğitimini 1999 yılında tamamladı.2000 yılında Meram Tıp Fakültesi’ne Yardımcı Doçent kadrosuna atandı. 2006’da Doçent unvanı aldı. 2012 yılı Mart ayında Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi'ne profesör olarak atandı. 21 Mart 2012'de aynı fakülteye dekan olarak atandı.

Meram Tıp Fakültesi’nde Dekan Yardımcılığı, Fakülte Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyeliği, Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı, Dönem V Koordinatörlüğü, Dönem IV Koordinatör Yardımcılığı, 2 dönem Hastane Başhekim Yardımcılığı, Hastaneler Yönetim Kurulu Üyeliği, Hasta Hakları Kurul Üyeliği, Deneysel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde Müdür Yardımcılığı, aynı merkezde etik kurul üyeliği, İl İnsan Hakları Kurulu Üyeliği, Ceza ve Tevkif Evleri İzleme Kurulu Başkanlığı, Konya-Karaman Tabip Odası Genel Sekreterliği ile 2 dönem Onur Kurulu Üyeliği, Toplum Sağlığı Araştırma ve Geliştirme Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

Çeşitli dergilerde yayın kurulu üyeliği görevlerini yaptı. Yaklaşık 10 yıldır Genel Tıp Dergisi’nde çeşitli görevler almış olup, şu anda Yardımcı Editörlük görevini yürütmektedir. Bazı yerel gazetelerde sağlık ile ilgili yazılar yazdı. Bazı yerel televizyon kanallarında güncel sağlık sorunları ile çevre sağlığı konularında programlar hazırladı. Uzmanlık alanında ve diğer sağlık konularında çok sayıda bilimsel toplantı ve sempozyum düzenledi.

Halen Türkiye Nükleer Tıp Derneği Yönetim Kurulu üyesidir. Tıpta Uzmanlık Kurulu’na bağlı olarak görev yapan Nükleer Tıp Müfredat Belirleme Komisyonunda da üyelik görevini yürütmektedir.
European Association of Nuclear Medicine, Türkiye Nükleer Tıp Derneği, Konya Tabip Odası üyesidir. Yabancı dili İngilizcedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA