• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuklu Tıp öğrencileri göreve hazır
03 Ekim 2011 Pazartesi 18:24

Selçuklu Tıp öğrencileri göreve hazır

Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesinin, 2011-2012 eğitim-öğretim yılı açılışı nedeniyle geleneksel hale getirdiği İlk Ders ve Beyaz Önlük Giyme töreni fakülte bünyesinde gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi’nin, 2011-2012 eğitim-öğretim yılı açılışı nedeniyle geleneksel hale getirdiği “İlk Ders ve Beyaz Önlük Giyme” töreni fakülte bünyesinde gerçekleştirildi. Fakültenin anfisinde düzenlenen ve 122 öğrencinin beyaz önlüklerini giydiği törene, Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğdaycı, Konya Ticaret Odası Meclis Başkanı Dr. Seyit Karaca, Selçuklu Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Şahin, Mesleki Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadircan Özkan, öğretim üyeleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Selçuklu Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, törende yaptığı konuşmada hekimliğe ilk adımını atan öğrencilere fakülte ve hastane hakkında bilgi verdi. Dekan Prof. Dr. Karabulut, “Cumhuriyet Türkiyesi vefakar annelerin ellerinde yükselmiştir. Bugün de bizim fakültemize kayıt yaptıran öğrencilerin aileleri bu fedakarlığı çocuklarından esirgemeyen ailelerdir. Onaların emanetlerini en iyi şekilde eğitmek ve yetiştirmek için alıyoruz. Eminim ki çocukları da bu fedakarlıkların bilincindedirler ve Türkiye’nin geleceği için güven veren bireyler olarak kendilerini yetiştireceklerdir.” dedi.

122 ÖĞRENCİ BEYAZ ÖNLÜK GİYDİ

Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Şahin ise, “Öğretim üyelerimiz, hastalarımız, uygulamalı ve teorik derslerimiz, öğrencilerimiz birarada bulunuyor. Tüm akademik aktivetilerimizi hastalarımızla aynı mekanda gerçekleştirmek bizlere ayrı bir heyecan veriyor. Bize yeni katılan genç hekimlerimizle beraber bundan sonra da aynı enerji ve istikrarla eğitimimize ve hizmetimize devam edeceğiz.” dedi.  

Genç hekimler ilk derslerini Selçuklu Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emine İnci Tuncer’den aldı. İlk dersin ardından en yüksek puanla fakülteye girmeyi başaran birinci sınıf öğrencisi Mustafa Sabri Bayrak’a beyaz önlüğünü Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut giydirdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA