• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuklu Tıp cerrahları Konyada ağırlayacak
06 Kasım 2012 Salı 11:12

Selçuklu Tıp cerrahları Konya'da ağırlayacak

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğinin ev sahipliğinde düzenlenen Obezite ve Metabolik Hastalıklarda Cerrahi Yaklaşımlar konulu uluslararası sempozyum...
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Obezite ve Metabolik Hastalıklarda Cerrahi Yaklaşımlar” konulu uluslararası sempozyum 30 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında Konya’da gerçekleştirilecek.
Sempozyuma ulusal ve uluslararası alanda pek çok akademisyen katılacak. Obezite ve Tip 2 Diyabet hastalıklarının konuşulacağı sempozyumda canlı yayın eşliğinde hastanede ameliyat yapılıp akademisyenlere izlettirilecek.

OBEZİTE, ÜLKE EKONOMİSİNE DE ZARAR VERİYOR
Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin, çağın en önemli sorunu haline gelen obezitenin tartışılacağı sempozyumun hem akademisyen hem de hastalara yol gösterici olacağını belirtti. Prof. Dr. Şahin, “Obezite özellikle gelişmiş batılı ülkeler olmak üzere tüm dünyada giderek artan ciddi bir sağlık sorunu haline gelmiştir. Toplumlardaki obezite oranları ülkelere göre yüzde 10 ile yüzde 40 oranında değişmektedir. Obeziteye eşlik eden veya obezitenin neden olduğu hastalıkların yol açtığı risklerin yanı sıra tedavi maliyetleri de ülkelerin ekonomileri için ciddi bir yük haline gelmektedir. Morbid obezitenin tedavisinde cerrahi tedavi etkin ve önemli bir tedavi seçeneği olarak tüm dünyada kabul görmektedir. Etkin ve kalıcı kilo verdirmedeki başarısı nedeniyle bariatrik cerrahi girişimlerinde ciddi bir artış olmuştur. Hastaların kilo vermesiyle eşlik eden birçok hastalıkta da kalıcı düzelmeler olmaktadır” dedi.

TİP 2 DİYABETTEKİ GELİŞMELER TARTIŞILACAK
Tip 2 Diyabet hastalarının cerrahi müdahalelerden sonra kilo vermeye başladığını belirten Prof. Dr. Şahin, “Bu hastalarda belli bir süre sonra tansiyon ve şeker ilaçlarını kullanma ihtiyacı azalıyor. Bir süre sonra ise, bu ilaçların tamamen kesildiği bilinmektedir. Günümüzde bariatrik cerrahi girişimlerinin çeşitlilik ve sayısal olarak artması beraberinde bazı sorunları da getirmiştir. Düzenlediğimiz bu sempozyumda bariatrik cerrahinin geçmişi, uygulanan tekniklerin avantaj ve dezavantajları, ortaya çıkan komplikasyonların tedavi yaklaşımları ayrıntılı olarak ele alınacaktır” diye konuştu.

AMELİYATLAR UYDU ARACIĞIYLA İZLENEBİLECEK
2 gün boyunca obezite ve Tip 2 Diyabetin tartışılacağı sempozyumda Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi ameliyathanesinde gerçekleştirilecek obezite ile ilgili ameliyatlar, ilk kez uydu aracılığıyla sempozyumun yapılacağı otele nakledilecek. Sempozyumda “Bariatrik Cerrahinin Gelişimi”, “Bariatrik Cerrahi İçin Hasta Seçimi ve Preoperatif Hazırlıklar”, “Cerrahi Tekniklerin Avantaj ve Dezavantajları”, “Tip 2 Diyabet Prevalansı ve Patofizyolojisi”, “Metabolik Sendromu’da Cerrahi Tedavinin Yeri”, “Morbid Obezitenin Tedavisinde Az Bilinen Teknikler”, “Bariatrik Cerrahide Revizyon Cerrahisi” konularının ele alınacağı belirtildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA