• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuklu sporun merkezi olacak
07 Mayıs 2010 Cuma 14:55

Selçuklu sporun merkezi olacak

İlçede farklı mahallelere yatırım yapma çalışmalarını yoğunlaştıran Selçuklu Belediyesi Yazır Mahallesine Spor Salonu yaptırıyor.
İlçede farklı mahallelere yatırım yapma çalışmalarını yoğunlaştıran Selçuklu Belediyesi Yazır Mahallesine Spor Salonu yaptırıyor. Yaptırılacak olan spor salonunun temeli düzenlenen törenle atıldı.
 
Törene, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Karatay Belediye Başkanı Vekili Ömer Gül, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, TASKF Genel Başkanı ve Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Baykan, Ak Parti İl ve İlçe Yöneticileri, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Sosyal ve kültürel hayatın gelişmesi için çalışmalar yapıldığını belirterek, “Selçuklu’da yaşayan hemşerilerimizin her alanda ihtiyaçlarını karşılayabilecek, nitelikte tesis yapma sorumluluğu bulunan belediyemiz; 5 ayrı merkezde spor ve rekreasyon merkezi projelendirmiştir. Yazır, Hüsamettin Çelebi, Sancak, Selahattin’i Eyyubi, Hocacihan Mahallelerinde planlanan ve ilkinin temelini atacağımız spor merkezlerimiz özellikle okullara yakın bölgelere planlandı. Böylece mahalle sakinlerimizin yanı sıra öğrencilerimizde bu salonlardan yararlanacaktır.” dedi.
 
Spor çalışmaları ve yatırımları ile ilgili bil veren Başkan Altay, “Yazır Spor Salonu 2 bin m²’lik inşaat alanı, bin 150 m²’lik spor alanı, aynı anda 30 kişinin yararlanabileceği kondisyon merkezi ve diğer sosyal alanlarına sahip olacak tesisimiz bölgemizin ihtiyacını karşılayacak niteliktedir. Spor salonu hentbol ve basketbol karşılaşmalarının oynanabileceği ölçüdedir. ” dedi.
 
TASKF Genel Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Baykan, “Ekonomik sorunlar başta olmak üzere birçok sorunla uğraşan insanlarımıza en kolay stres atma yolu olan spor yapma olanağı sağlayan belediyelerimize bu hizmetleri nedeniyle teşekkür ediyorum. Birçok amatör branşta binlerce sporcuyu bünyesinde barındıran ve amatör spora destek olan Selçuklu Belediyesi yine önemli bir hizmete imza atıyor ve mahallelerde spor tesisleri yapıyor. Böyle bir programda olmaktan dolayı son derece duygulu ve çok mutluyum. Tesisimizin hayırlı olmasını diliyor emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
 
Ak Parti İl Başkan Vekili Ziya Özboyacı “Her hafta farklı hizmetlerle vatandaşlarımızın karşısına çıkmamıza vesile olan belediyelerimizi çalışmalarından dolayı kutluyorum. Modern binalar arasında inşa edilen bu modern yapı sosyal belediyeciliğin en güzel örnekleri arasında. Bu modern tesisin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belediyelerin asli görevlerinin yanı sıra yaptığı sosyal ve kültürel hizmetlerle daha fazla gündeme geldiğini söyledi. Başkan Akyürek, “Her hafta belediyelerimiz tarafından yapılan hizmetlerin açılış ya da temel atma töreninde bir araya geliyoruz. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri birlikte ahenk içinde hemşehrilerimize en iyi hizmeti vermenin gayreti içindeyiz. Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçenleri kutluyor ve hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, yaşantımızda ihtiyaç duyulan hizmetlerin belediyeler tarafından gerçekleştirildiğini belirterek “Daha önce eğitim, kamu hizmeti ve yatırım deyince farklı şeyler anlıyor ve farklı kriterler kullanıyorduk. Bugünlerde o kriterleri kullanmıyoruz. Günümüzde kriterleri oluşturan faktörler çok farklı. Bu tesisler bu kriterlerin belirlenmesinde önemli etken olmaktadır. Bu tür yatırımların artmasını ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
Konuşmaların ardından Spor Salonunun temeli protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA