• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuklu kütüphaneleri eğitim yılına hazır
16 Eylül 2013 Pazartesi 17:30

Selçuklu kütüphaneleri eğitim yılına hazır

Konyanın en çok ziyaret edilen kütüphanelerinden olan Selçuklu Belediyesi kütüphaneleri yeni dönemde de öğrencileri bekliyor.
 Konya’nın en çok ziyaret edilen kütüphanelerinden olan Selçuklu Belediyesi kütüphaneleri yeni dönemde de öğrencileri bekliyor.
 
Hazırlıkların tamamlandığı 12 kütüphaneden, 33 bin üye yararlanırken toplam 120 bin kitap bulunuyor. Günlük ortalama 3 ile 4 bin arası kişinin yararlandığı kütüphanelerden ödünç kitap alınabilirken ücretsiz internet erişimi de sağlanıyor.
 
Selçuklu Belediyesine bağlı kütüphanelerin yeni eğitim-öğretim yılında da öğrencilerin vazgeçilmez adreslerinden biri olacağı belirtilen açıklamada, “Okuma oranının artması, bilgi ve kültür düzeyinin yükseltilmesine önemli etkisi bulunan kütüphaneler öğrencilerin araştırma ödevleri için de en çok faydalandığı yerler arasında yer almaktadır. 120 bin kitap ile öğrencilerin bu ihtiyacını karşılayacak okul ve halk kütüphaneleri sağlamış olduğu ücretsiz internet erişimi ile de öğrencilerin bilgiye ulaştığı eğitim ve kültür alanları olacaktır ”denildi.
 
Selçuklu Belediyesi Halk ve Çocuk Kütüphaneleri; Dumlupınar Mahallesi, Rauf Orbay Mahallesi, Akşemsettin Mahallesi, Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi Bosna Hersek Mahallesi, Selçuklu Belediyesi Hizmet Binası Sosyal Tesisi ve Şeker’de bulunuyor. Ayrıca İsmail Hakkı Tonguç İmam Hatip Orta Okulu, Adnan Hadiye Sürmegöz Orta Okulu, Bosna Hersek Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mareşal Mustafa Kemal Orta Okulu ve Toki İlk Okulu’nda bulunan kütüphanelerden öğrencilerin yanı sıra tüm vatandaşlarda yararlanabiliyor. Hafta içi her gün 08:00-17:00 saatleri arasında hizmet veren Selçuklu Belediyesi kütüphanelerinde 27 personel görev yapıyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA