• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuklu ilçe danışma meclisi toplantısı
30 Eylül 2011 Cuma 16:39

Selçuklu ilçe danışma meclisi toplantısı

Selçuklu ilçesinde gerçekleşen 26. Danışma Meclisinin son toplantısında konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, batıla karşı mücadelede hak davası güdenlerin fedakârlıktan kaçınmaması ...
AK Parti Konya İl Başkanlığı 26. İlçe Danışma Meclisi Toplantılarının finali Selçuklu ilçesiyle yapıldı. Selçuklu Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ilçe danışma meclisi toplantısı, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanlığı tarafından organize edildi. AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Göksu koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Danışma Meclisi Toplantısı’na AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun yanı sıra, AK Parti Konya Milletvekilleri Kerim Özkul, Mustafa Kabakçı, İlhan Yerlikaya, Ayşe Türkmenoğlu, Mustafa Baloğlu, AK Parti İl Yürütme ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
 
Sorgun: “Mutluyuz ve sorumluyuz”
Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, geçmişten güç alarak geleceğe yürümek gerektiğini ifade ederek sözlerine başladı. AK Parti’nin seçimlerde aldığı başarının büyük bir sorumluluğu da beraberinde getirdiğini kaydeden Başkan Sorgun, “Geçenlerde İl Başkanları Toplantısı’na katıldık. Bir arkadaşımız bana seçimlerde yüzde 70 oy alan bir ili temsilen buradasınız. Böyle bir ilde başkanlık yapmak nasıl bir duygu diye sordu. Ben şöyle bir yanıt verdim: Bu oyu almak elbette büyük bir mutluluk ama aynı zamanda büyük bir sorumluluk. Bizi eleştirenler bile bizimle aynı partiyi savunan insanlar. Bu bağlamda gücümüzün farkındayız fakat sorumluluğumuzun da bilincindeyiz. Bizim hizmet etmek konusunda hiçbir şekilde mazeretimiz olamaz. Zaten bu sorumluluk duygusu bizi hizmete zorluyor” dedi.

“Hak davasında fedakarlık esastır”
Siyasetin büyük bir fedakârlık gerektirdiğini vurgulayan AK Parti İl Başkanı Sorgun, “ İl Başkanları Toplantısı’nda Şırnak Kadın Kolları Başkanımız bir konuşma yaptı. Bu kardeşimizin ismi Hatice. Dedi ki; PKK terör örgütü batıl bir dava uğruna hiçbir manevi değeri çiğnemekten kaçınmıyor. Peki biz neden hak davası için gücümüzün son demine kadar mücadele etmeyelim? Biz de terörü protesto etmek için bir yürüyüş yaptık. Kimileri bize yüz çevirdi, homurdandı ama biz mücadelemizden geri dönmedik dedi. Kardeşimiz çok haklı. Konya’da siyaset yapmak peynir ekmek yemek gibi bir şey. Onlar bir canımız var elimizde onu da hak yoluna feda ederiz diyor. İşte bu kardeşimizin tavrı Başbakanımızın çok hoşuna gitti ve şöyle söyledi: Hatice kardeşimin cüssesi 250 gram yüreği de 250 gram. İşte biz de Hatice kardeşimiz gibi mücadelemizde geri çekilmemeliyiz. Hak bir davayı güdüyoruz. Gücümüz yettiğince bu yolda olacağız” diye konuştu.
Kabakçı: “Tarihten gelen sesi unutmak gibi bir hakkımız yok”
AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı’nın konuşmasıyla devam eden toplantıda Kabakçı, büyük bir değişim ve dönüşüm başladığını belirtti. Kabakçı, “ Artık tarihten gelen sesi ve nefesi unutmak gibi bir hakkımız yok. Tarih bizi bir yerlere doğru zorluyor. Biz yeniden bu dönemde bir yapı inşa ediyoruz buna inanın. İster Türkiye dışına gidin isterse başka bölgelere gidin bir şey görüyorsunuz. Bir millet yeniden ayağa kalkıyor. Bu ülkenin bir parçası olan Konya da toplanacak ve ayağa kalkacak. Konya ayağa kalkarken herkes elinde ne varsa aşı olan aşıyla işi olan işiyle taşı olan taşıyla başı olan başıyla bu kalkınmaya destek verecek, omuz verecek. Bir gün tarih bu dönemde olduğu gibi AK Parti’ye emek verenleri yazacak. Yeni bir Konya’nın Selçuklu’da dirildiğini görüyoruz. Karatay’ın Meramın silkindiğini görüyoruz. Konya’nın geleceğe hazırlandığını görüyoruz” şeklinde konuştu.
 
Türkmenoğlu: “Teröristlerin en büyük düşmanı bölge halkı”
Toplantıda terör konusuna değinen AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, terörden en çok Doğu ve Güneydoğu halkının zarar gördüğünü belirtti. “Her sabah kalktığımızda mutlaka hain bir saldırı haberi alıyoruz” diyerek sözlerine devam eden Türkmenoğlu, aydınlık günlerin yakın olduğunu söyledi. Türkmenoğlu şöyle devam etti: “Belki çok karartıcı bir tablo var haberlerde ama aydınlığa en yakın dönemin en karanlık noktada gizli olduğunu düşünmek lazım. İnşallah aydınlık günler çok daha yakında. Bu tip terör olaylarında gerçek anlamda en çok Doğu ve Güneydoğu halkı zarar görüyor. Oradaki vatandaşlarımız maalesef yıllardır bu eziyeti yaşıyor. Çocuklar silahlı teröristlerin korkusuyla yaşıyorlar. Bir taraftan bölge halkı büyük bir baskı altında bir tarafta onlar adına hakeket ettiğini iddia eden eli kanlı bir terör örgütü var. Terör örgütü halka baskı yapıyor, onları zor durumda bırakıyor, onların evlatlarını dağa çıkarıyor. En son Batman’da şehit olan bir annemiz vardı. Kayınpederi bile terör örgütünü suçlamaktan korkuyor. Teröristler çok sinsi yaklaşıyor ve maalesef karşımızda düzenli bir ordu yok, kalleş bir terör örgütü var.”
Yerlikaya: “Pedalı çeviremeyen düşer”
Başarıyı sabit tutmanın başarıyı elde etmekten daha zor olduğuna işaret eden AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya ise “bisiklet”li bir örnek verdi. Yerlikaya, “Bundan sonra işimiz daha zor. Bu seviyeye gelmek bu kadar zor değildi. Seçimlerde çok iyi sonuç aldık ama bunun devam etmesi lazım. Biz gençliğimizde Sille’ye bisikletlerle giderdik.  Yokuşu çıkarken öyle zorlanırdık ki inerken pedala ne kadar basarsak basalım etkisi olmazdı. Siyaset de böyle bir şey. Yükseği büyük zorluklarla çıkarsınız ama yüksekte kalmayı her zaman başaramayabilirsiniz. Yüksekten aşağıya düşmek ise çok kolaydır. İl Başkanımız Sayın Ahmet Sorgun’un da söylediği gibi siyaset bisiklet sürmeye benzer. Eğer pedal çevirmeye devam etmezseniz düşersiniz. Bizim yapmamız gereken bu başarımızı korumak ve daha da yükseltmektir” şeklinde konuştu.
 
Özkul: “Halkın duasını almak için hizmet gerekir”
Sözlerine İbni Haldun’un Mukaddimesi’nde geçen bir sözle başlayan AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul, “Devletler de insanlar gibi doğarlar, gelişirler, güçlerinin en yüksek olduğu seviyeye ulaşırlar. Sonra da çöküş dönemiyle karşılaşırlar ya da durağanlaşırlar. Yüz yıldır biz de durağan bir dönemdeydik. Ama Sayın Başbakanımız’ın ve Dış İşleri Bakanı’mızın gayretleriyle bir uyanış dönemi başladı. Biz avantajlıyız. Biz uyandık ve gelişmeye başladık. Diğerleri ise tarihe karıştı. İşte bu bize 21. Yüzyılın bizim devletimizin yüzyılı olacağını gösteriyor. Bu da ancak hizmetle olur. Yüce bir millet kendisine hizmet edeni takdir eder kadirşinasdır. Biz hizmet ettikçe bu milletin duaları ve desteği bizimle olur” dedi.
 
Toplantının sonunda AK Parti Selçuklu Başkanlığı bünyesinde seçimlere katkıda bulunanlara plaket takdim edildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA