• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuklu Hastanesinde gurbetçilere özel birim
13 Temmuz 2009 Pazartesi 10:35

Selçuklu Hastanesi'nde gurbetçilere özel birim

Yaz aylarının gelmesiyle Türkiyeye akın etmeye başlayan gurbetçiler artık sağlık sorunları için Avrupadaki hastanelerden çok, Türkiyedeki hastaneleri tercih ediyor.
Yaz aylarının gelmesiyle Türkiye’ye akın etmeye başlayan gurbetçiler artık sağlık sorunları için Avrupa’daki hastanelerden çok, Türkiye’deki hastaneleri tercih ediyor.
 
Gurbetçiler yurt dışında hem dil ve kültürden kaynaklanan sorunlar hem de Türkiye’deki hastanelerin, Avrupa’daki hastaneler ile aynı hizmeti vermesi nedeniyle tercihlerini Türkiye’den yana kullanıyorlar.
 
Gurbetçilere sigortaları kapsamında sağlık hizmeti verdiklerini ve hastanelerinde gurbetçiler için ayrı bir birim oluşturduklarını belirten Konya Özel Selçuklu Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Seyit Karaca, gurbetçilerin Türk hastanelerine güvendikleri ve kolay diyalog kurudukları için tercik ettiklerini söyledi.
 
Seyit Karaca, “Gurbetçiler son dönemde sağlık sorunları Türkiye’deki hastaneleri daha çok tercik etmeye başladı. Bunun en büyük nedeni, Türkiye’deki hastanelerin de yurt dışındaki hastaneler ile aynı hizmeti vermesi ve gurbetçi hastaların sorunlarını doktorlara daha kolay ve rahat bir şekilde anlatmasıdır. Mesela bizim Konya ve Karaman’daki hastanelerimizde yurt dışında çalışan gurbetçilerimizin sigortaları kapsamında hizmet verilmektedir. Gelen gurbetçilerimizde hastalıkları ile sorunlarını daha kolay anlatıyor. Yani diyalog sorunu yaşanmıyor. Durum böyle olunca da teşhis çabuk ve kolay yapılıyor. Avrupa’da sağlık sistemlerinde de bazı sorunlar var, bu sorunlar da gurbetçimizi Türk hastanelerine itiyor.Selçuklu Hastanesi olarak gurbetçilere sigortaları kapsamında hizmet veren ilk sağlık kuruşluyuz. Hastanemiz Avrupa’nın en büyük sigorta kurumunda biri olan AGİS sigorta şirketi ile de ilk anlaşma yapan kurumdur. AGİS’in Türkiye’de yaptığı araştırmaya göre Türkiye’de en ucuz fiyata en iyi hizmeti veren hastane olarak bizim hastanemizi seçmiştir” dedi.
 
Hastanelerine en çok Hollanda, Belçika, Danimarka, Almanya, Lüksemburg ve İsveç’te yaşayan gurbetçilerin sağlık şikâyetleri ile geldiklerini kaydeden Karaca, “Gurbetçilerimiz biz de tedavi olduktan sonra hastanemizden memnun bir şekilde ayrılıyor. Avrupa’da alamadığı hizmeti biz Türkiye’de onlara sunuyoruz. Gurbetçimiz de durumdan gurur duyuyor. Artık Türk hastanelerini Avrupa’daki hastanelerle kıyasladığımızda bazı konular da onlardan ilerde bile olduğumuzu görebiliriz. Biz bütün hastalarımızın iyileşmesi için hemşiresinden doktoruna varana kadar bütün personelimizle canla başla çalışıyoruz. Hastalarımızın da bizden memnun olması bizi onurlandırıyor” diye konuştu.
 
Gurbetçilerin Türkiye’deki hastanelerden tedavi olması için bazı şartları yerine getirmesi gerektiğine vurgu yapan Karaca, “Gurbetçilerimiz Türkiye’de sağlık sorunlarında mağdur olmamaları için, aynı Türkiye’deki SSK’lı bir hastanın yaptığı prosüre benzer bir prosedür yerine getirmeli. Gurbetçiler tatile geldikleri dönem için de sigortalarının yapılıp yapılmadığını kontrol etmeli ve bu sigorta süresinin Türkiye’ye geldikleri süreyi kapsayıp kapsamadığına da dikkat etmelidirler” şeklinde konuştu.
 
Özel hastanelerinde SGK hastalarına hizmet vermeye başlamasıyla hastanelerinde yoğunluğun artığını da ifade eden Seyit Karaca, bu yoğunluğu azaltmak içinde hastalara özel randevu sistemi uyguladıklarını dile getirdi.
 
Ayrıca Karaca, özel hastanelerin fark ücretlerinin ve tebliğ fiyatlarının düşük olması nedeniyle finansal sorun yaşadığının altını çizerek, yetkililerden bu soruna çözüm üretmelerini istedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA