• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi SEDEP
26 Kasım 2013 Salı 15:48

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi SEDEP

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi SEDEP kapsamında Yalnız Değilsiniz etkinliği düzenlendi.
Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi SEDEP, saygı değerinin anlatıldığı kasım ayında “Yalnız Değilsiniz” isimli etkinlikle son buldu. Etkinlik çerçevesinde 19 okuldan 600 gönüllü öğrenci, özel eğitim sınıfları, hastane okulları ve huzur evinin de yer aldığı 19 resmi kuruma ziyaret gerçekleştirdi. Yaşlıya, insana, çevreye, hastaya ve birbirlerine saygı gösterme gibi değerleri öğrenen çocuklar, birlikte çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. “Yalnız Değilsiniz” etkinliği Yazır Şehit Osman Küçükdillan İlkokulu öğrencilerinin Beyhekim Devlet Hastanesi Okulu’nda eğitim alan öğrenci arkadaşlarını ziyaretiyle tamamlandı. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Kamu Hastanesi Birliği Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca da gerçekleşen bu anlamlı etkinlikte öğrencileri yalnız bırakmadılar. Burada çeşitli etkinlik gerçekleştiren öğrencilerle birlikte yapılan el işi çalışmasına katılan Altay, Şeker ve Koca daha sonra çocuklara çeşitli hediyeler verdiler. 
 
Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi SEDEP kapsamında bir etkinlik daha gerçekleştirdiklerini söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Çocuklarımız hastalara ve büyüklere saygı konusunda Beyhekim Hastane’sinde hastanemizin ana sınıfında hasta çocuklarımız ile birlikte etkinlik düzenliyorlar.  Burada amacımız, çocuklarımızın kaynaşması ve birbirlerine saygı ve sevgilerinin artması. Hastane de yatan çocuklarımız bir okul konforunda burada eğitimlerine devam ediyorlar. Bu durum bizleri çok memnun ediyor. Dolayısıyla eğitim hayatlarında bir eksiklik meydana gelmiyor. Emeği geçen başta genel sekreterimiz ve hastane başhekimimize çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
Beyhekim Hastanesi’de kalan öğrencilere de değerler eğitiminin anlatıldığını ifade eden Kamu Hastanesi Birliği Konya Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu, “ Hastanemizde bulunan okulda şu ana kadar yaklaşık 2 bin 160 civarında çocuk burada tedavi olurken biryandan da eğitim aldı. Çocuklarımızın tedavilerini aksatmadan eğitimlerine devam etmesini çok önemsiyoruz. Projeye katkıda bulunan tüm kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
 
SEDEP Projesi’nin saygı değeri çerçevesinde gençlerin birbirlerini anlaması ve desteklemesi amacıyla “Yalnız Değilsiniz” isimli bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyleyen Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker,“  Toplumun tüm katmanlarına yönelik saygı ve yardımlaşma çerçevesinde bir yaşam kültürü oluşturmak üzere böyle bir proje uygulamaya konuldu. Bu bağlamda hastane şartlarında da gençlerin birbirlerine destek olması güzel bir etkinlik ve bizim kültürümüzün de bir parçası. Değerlerimizi yaşayarak ve uygulayarak öğrenmiş oluyorlar. Bu tür programlar toplumun birbirini anlaması demek. Toplumun birçok sorunu çözmüş olması ve detay konulara eğilmesi demek. Emeği geçen Selçuklu Belediyesi, Mili Eğitim Müdürlüğümüze ve de özellikle hastane çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
 
Beyhekim Devlet Hastanesi’nin hizmete vermeye başladığı 3 yıldır 0-6 yaş ve okul çağındaki çocukların okul derslerinden geri kalmaması için hem okul hem de kreş açtıklarını ifade eden Beyhekim Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Gökhan Darılmaz,“ Selçuklu Belediyesi bu çerçeve de  hastane sınıflarımıza projeksiyon cihazı, akıllı tahta ve bilgisayar desteğinde bulundu. Ailelerimiz ve çocuklarımız yapılan bu
hizmetten dolayı son derece memnun. İnşallah bu tür etkinliklerde hep birlikte olmaya devam ederiz.” dedi.        
 
Etkinliğin ardından hastane de yatan çocukları ziyaret eden protokol üyeleri çocuklara çeşitli hediyeler verdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA