• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuklu da atık piller depolanıyor
18 Kasım 2009 Çarşamba 15:45

Selçuklu' da atık piller depolanıyor

Selçuklu Belediyesi ilçede bulunan okullarda atık pillerin toplanması amacıyla çalışma başlattı. Atık pillerin geri toplanabilmesi için tüm okullara pil toplama kutusu dağıtılıyor.

Selçuklu Belediyesi ilçede bulunan tüm okullarda atık pillerin toplanması amacıyla çalışma yapıyor. Çalışma kapsamında atık pillerin geri toplanabilmesi için tüm okullara pil toplama kutuları dağıtılıyor. Selçuklu Belediyesi ilçedeki okul, cami ve sağlık kuruluşları ile kamuya ait dairelere atık pil kutusu dağıtmaya devam edecek.

Selçuklu Belediyesi Temizlik işleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede bulunan tüm lise ve ilköğretim okullarına birer pil varili yerleştirildi. Selçuklu Belediyesi yetkililerince yapılan açıklamada atık pil toplama çalışmalarının yaygınlaştırılarak devam etmesinin hedeflendiği belirtildi.

Atık pillerin insan sağlığına ve çevreye ciddi zarar verdiğini ifade eden yetkililer, tüm ilçe halkını pil toplama kampanyasına katılmaya davet ederek, “Türkiye’de her gün 7 – 8 ton pili çöpe atılıyor. Başlatılan yeni uygulamayla, atık piller ile bataryaların insan sağlığına ve çevreye zarar verecek şekilde doğrudan veya dolaylı olarak doğal ortama atılmasını önlemeyi amaçlıyoruz. Selçuklu’da ilk olarak okullarda başlatılan bu uygulamanın kamu kuruluşları ve alışveriş merkezlerine yaymayı hedefliyoruz. Atık Pil Toplama kutuları vasıtasıyla vatandaşların desteğini bekliyoruz. Çocuklarımıza daha sağlıklı bir gelecek bırakmak için pillerin uygun biçimde toplanması son derece önemlidir” dediler.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA