• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuklu Belediyesispor 11 dalda öncü
21 Ocak 2010 Perşembe 14:13

Selçuklu Belediyesispor 11 dalda öncü

Konyanın merkez Selçuklu İlçesi Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, amatör spora desteklerinin devam edeceğini, amacın gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak olduğunu söyledi.
    Konya’nın merkez Selçuklu İlçesi Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, amatör spora desteklerinin devam edeceğini söyledi.

    Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezinde, Selçuklu Belediyespor Kulübü yöneticileriyle birlikte düzenlediği değerlendirme toplantısında konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediyespor Kulübünün 11 branşta 3 bin 500 sporcuyla çalışmalarına devam ettiğini belirtti. İlçede yeni salonların kurulması için çalışmaların devam ettiğini, Yazır Mahallesi’nde bir spor salonunun inşaatının sürdüğünü kaydeden Başkan Altay, “Bu yıl ve gelecek yılki yatırımlarımızla ilçemizdeki salonların sayısını 5’e çıkarmayı hedefliyoruz. Böylece hem branşlara ayrı salonlar oluşmuş olacak hem de mahalle sakinlerinin spor yapmasını sağlamayı düşünüyoruz. Her yaşta herkesin spor yapması için çalışmalar yürütüyoruz. Mahallelerde suni çim sahalar yapmaya başladık, şuan 2 tanesi hazır açılış bekliyor. Hanımların spor yapması için hanımlar lokalinde spor imkanı sunuyoruz. Yapmış olduğumuz salonlarla hanımların ayrıca spor yapması için mekanlar oluşturuyoruz” dedi.
Başkan Altay, geçen yıl 500 öğrencinin spor yapma imkanı bulduğunu Yaz Spor Okullarını tüm yıla yaydıklarını ve amatör sporun yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti. Başkan Altay, “Selçuklu Belediyesi olarak amatör sporun her zaman yanında olacağız ama sporda amatör olarak kalmak kaydıyla. Amacımız gençlerimize ve çocuklarımıza spor yaptırabilmek, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak. Tüm enerjimizi şehirdeki gençlerin ve yaşlılarımızın spor yapmasına harcamayı düşünüyoruz. Sporcular başarılı oldukça yeni gençlere ve çocuklara örnek oluyorlar. Judo’da, hentbol’da çok iyi durumdayız ve bu durum sporcuları teşvik ediyor. Selçuklu Belediyesi’nin amatör spora yatırımları sürecek” diye konuştu.

    Profesyonelleşmeyi düşünmediklerini ve sporda amatör olarak kalacaklarını dile getiren Başkan Altay, spor salonlarına ve formalara reklam alma konusunda yapılan bütün çalışmaların sonuçsuz kaldığına değinerek, Konya’da sponsor sorunu yaşandığını sözlerine ekledi.

    Selçuklu Belediyespor Kulübü Başkanı Fatih Yılmaz ise, Uluslar arası Spor Salonu ve Kongre Merkezi ile birlikte diğer spor salonları sayesinde profesyonel kulüplere sporcu yetiştirdiklerini kaydetti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA