• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuklu Belediyesine iki ödül
23 Haziran 2014 Pazartesi 15:31

Selçuklu Belediyesi'ne iki ödül

Bilişim Yıldızları Yarışması’nda ödül alan kurumlar belli oldu. Özel ve kamusal alandaki tüm bilişim yıldızlarının 7 farklı kategoride yarıştığı organizasyonda Selçuklu Belediyesi web portalı 2 ayrı kategoride birincilik kazandı.

Ulaştırma Bakanlığı, Türkiye Bilişim Derneği ve Bilgi Teknolojileri Kurulu tarafından ortaklaşa düzenlenen “Bilişim Yıldızları Yarışması” nda 2014 Bilişim Yıldızları belirlendi. Yaratıcılık, yenilik, etkileme, teknolojik bağımlılık, projenin organizasyon yapılandırılması, hizmetlerin (e-hizmet) kullanımının yaygınlaştırılması, elektronik imza, elektronik belge yönetim sistemi, performans ve veri güvenliği kriterlerine göre detaylı değerlendirmelerin yapıldığı yarışmada Selçuklu Belediyesi web portalı 2 ayrı kategoride birincilik kazandı.

Türkiye’nin e-dönüşüm sürecini ve inovasyonu desteklemek amacıyla Türkiye Bilişim Derneği tarafından 6 yıl önce başlatılan Bilişim Yıldızları Yarışması ödül töreni, Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesi, Işık Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi gibi önde gelen üniversitelerin akademisyenleri ve bilişim sektöründen önde gelen isimlerin yer aldığı jüri tarafından yapılan değerlendirmede, Selçuklu Belediyesi e-belediye uygulaması "e-belediye" kategorisinde birincilik ödülü alırken, halk jürisi tarafından yapılan değerlendirmede de "Halkın Favorisi" ödülüne layık görüldü. Ödülü, Selçuklu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Melih Saklan aldı.

Selçuklu Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Farklı ve kullanıcı dostu bir arayüzle tasarlanan Selçuklu Belediyesi e-belediye uygulamasında; taksitli ödeme, hızlı ödeme, çeşitli sorgulamalar, dekont işlemleri, bilgi güncelleme gibi araçların yanısıra, benzerlerinden farklı olarak kitap sorgulama, kitap rezervasyon, e-doğrudan temin gibi yenilikçi ve her biri başlı başına müstakil birer proje olan örnek uygulamalara yer verilmiş olup, bu uygulamalar e-imza ve e-imza ile desteklenmiştir. Kullanıcı ve veri güvenliğinin ön planda tutulduğu SSL sertifikalı uygulamada 3D Secure özelliği bulunmaktadır” denildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA