• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuklu Belediyesinden Proje Desteğe 1,5 milyonluk fon
21 Ekim 2016 Cuma 17:51

Selçuklu Belediyesi'nden Proje Desteğe 1,5 milyonluk fon

Selçuklu Belediyesi Proje Destek Programı kapsamında Konya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyelerine verilen 3D AutoCAD Mobilya Çizim Kursu tamamlandı.

Konya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın proje başvurusunun kabul görmesi sonucu, Selçuklu Belediyesi Proje Destek Programı çerçevesinde verilen 3D AutoCAD Mobilya Çizim Kursu tamamlandı. Tamamlanan kursun sonunda, katılımcı kursiyerlere törenle sertifikaları verildi. Konya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sertifika törenine Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye Ağaç İşçileri Konfederasyonu Başkanı Ali Rıza Ercan, KTO Karatay Üniversitesi Prof. Dr. Kerim Çınar, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkan Yardımcısı Ahmet Çal, Konya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Günbaş, Konya Marangozlar Odası Başkanı Mustafa Dülgeroğlu, Selçuklu Halk Eğitim Müdürü Metin Mut, KONESOB’a bağlı bazı oda başkanları ve davetliler katıldı. 

proje_destek_mobilyacilar-(1).jpg

Proje Desteğe 1,5 milyonluk fon ayırdık

Selçuklu Belediyesi olarak sivil toplum kuruluşlarına birçok alanda destek verdiklerini söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Geçen yıl bu proje destek programımıza 107 proje başvurusu geldi. Bu projeler arasından seçtiklerimizi yıl içerisinde uyguluyoruz. Bu programa yılda 1,5 milyon TL fon ayırdık. İnşallah bu fonu daha da artırırız. Buradan ders alan ve sertifika almaya hak kazanan arkadaşlarımızın, çizimlerinde Selçuklu motiflerini kullanmaları bizim için gurur vesilesi olacak. Ancak buradan şunu belirtmek isterim; Bizim Proje Destek Programına Odalardan sadece Konya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası proje sundu ve projeyi kabul ederek destekledik. Diğer odalarımızın da Aralık ayına kadar proje getirmeleri noktasında çağrıda bulunuyorum. Sertifika alan arkadaşları tebrik ediyor, projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Konuşmaların ardından 2 ay süren ve 256 saatlik derslerin sonunda sertifika almaya hak kazanan 52 kursiyere sertifikaları verildi. Sertifika törenini ardından, sertifika almaya hak kazanan kursiyerler, hatıra fotoğrafı çektirdiler. 

proje_destek_mobilyacilar-(6).jpg

Çağın gereklerini yerine getirebilmek adına çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Konya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Günbaş “Odamız üyeleri ile birlikte yaptığımız yurt dışı gezilerinden edindiğimiz birikimlerle, sürekli gelişen mobilya sektöründe söz sahibi olabilme adına yenilikler yapılması gerektiğini gözlemledik. Bu anlamda yaptığımız araştırmalar neticesinde, üretim çağın gereklerine uygun yapılması gerektiği göze çarptı. Planlarımızın kağıda dökülmeye başladığı bir dönemde Selçuklu Belediyesi Proje Destek Programı bizim için tarif edilemez bir gelişme oldu. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Bey’e katkıları nedeni ile şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Sektöre farklı bakış açısı getirecekler

Proje Destek Programı çerçevesinde 75 katılımcı oda esnafından 52’sinin kursa devam ederek belge almaya hak kazandıklarını belirten Günbaş, “Anadolu’nun güçlü Türk devleti Selçukluların ismini taşıyan Selçuklu Belediyemiz, Konya motiflerinin, Selçuklu motiflerinin vitrinlerde yer almasını arzulamaktadırlar. Ümit ediyoruz ki, eğitimini tamamlayan ve sertifikalarını alacak arkadaşlarımız, Türkiye’de ilk kez Selçuklu motiflerinin ön planda olduğu tasarımları ile sektöre farklı bir bakış açısı getirecekler, yeni bir ivme kazandıracaklar.” Ardından söz alan Türkiye Ağaç İşçileri Konfederasyonu

Başkanı Ali Rıza Ercan da, gerçekleştirilen projeden dolayı, Konya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Günbaş’a ve desteklerinden dolayı Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti. 

Gerçekleştirilen eğitim programının çok önemli olduğunu söyleyen Türkiye Ağaç İşçileri Konfederasyonu Başkanı Ali Rıza Ercan, “Yıllardır içimizde acı olarak hissettiğimiz, yurt dışı gezilerimizde ve atölyelerimizde yaşadığımız sıkıntıları göz önünde bulundurursak, böyle bir kurs açıp 3D çizim yapabilecek boyutta esnaflarımızı yetiştirme noktasındaki gayretlerinden dolayı Konya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetimi ve çalışanlarına ve özelikle böyle bir projeye maddi manevi destek veren, bizi omuzlayan Selçuklu Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay Bey’e federasyon adına teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 3D AutoCAD Mobilya Çizim Kursunu başarıyla tamamlayan 52 kursiyere sertifikaları verildi.

proje_destek_mobilyacilar-(7).jpg

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA