• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuklu Belediyesi’nden kütüphaneye davet
03 Temmuz 2014 Perşembe 16:51

Selçuklu Belediyesi’nden kütüphaneye davet

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi kütüphaneleri ile yaz döneminde de öğrencilere hizmet sunmaya devam ediyor.
Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi kütüphaneleri ile yaz döneminde de öğrencilere hizmet sunmaya devam ediyor. 
Selçuklu Belediyesi yaz döneminde de vatandaşları ve öğrencileri kütüphanelere davet ediyor. Kitaba ve kütüphaneye olan ilgiyi arttırmak amacıyla hazırlanan tanıtım broşürleri ilçe genelinde evlere ulaştırılıyor.
Kültür ve eğitime olan katkılarıyla adından sıkça söz ettiren Selçuklu Belediyesi yaz aylarında da öğrencileri unutmadı. İlçenin farklı yerlerinde bulunan 15 kütüphane, 150 bin kitapla okurlara hizmet sunuluyor. 43 bin üyesi olan ve yıl içinde günlük ortalama 7 bin kişinin yararlandığı kütüphanelerden ödünç kitap alınabilirken ücretsiz internet erişimi de sağlanıyor. Selçuklu Belediyesi yaz döneminde de öğrenci ve vatandaşların kütüphanelere olan ilgisini arttırmak ve yıl içindeki okuyucu hedefine ulaşmak için hazırlanan tanıtım broşürleri ile kitapseverleri bilgilendiriyor ve kütüphanelere davet ediyor.
Tatilin kitap okumaya engel olmadığı aksine daha fazla kitap okunması için fırsat oluşturabilecek bir dönem olduğuna dikkat çeken yetkililer, “Ülkemizde kitap okuma alışkanlığı oldukça az. Bu seviyeyi yükseltmek için çocuklarımızın ve gençlerimizin kitaplarla tanıştırılması ve onlara bu alışkanlığın kazandırılması gerekiyor. Kütüphanelerimiz yaz döneminde de hemşehrilerimize hizmet etmeye devam ediyor. Kütüphanelerimizin hepsinde internet bağlantılı bilgisayarlarımız bulunuyor. Özellikle öğrencilerimizin inceleme ve araştırmalarına olanak sağlayan bu hizmetlerimizden faydalanmaya davet ediyoruz” denildi.
Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu, Buhari İmam Hatip Ortaokulu ve Hocacihan Ortaokulu’na yeni açılan kütüphanelerle birlikte kütüphane sayısının 7’si mahallelerde 8’i okullarda olmak üzere 15’e çıktığını ifade eden yetkililer 150 bin kitapla öğrenci ve kitapseverlere hizmet sunuyoruz.43 bin üyenin bulunduğu kütüphanelerimizden günlük ortalama 7 bin kişi yararlanıyor ve 3 bin civarında kitap değişimi gerçekleştiriliyor. Konya’da yaşayan bütün vatandaşların Selçuklu Belediyesi’ne ait internet adresinde bulunan kitap sorgulama sekmesinden istedikleri kitabı sorgulatarak, 15 kütüphanemizden bu kitapları temin edebiliyorlar. Ayrıca kurumsal abonelik sistemi ile de kurumlara ücretsiz kitap servisi yapılıyor” denildi.
Selçuklu Belediyesi Halk ve Çocuk Kütüphaneleri; Dumlupınar Mahallesi, Rauf Orbay Mahallesi, Akşemsettin Mahallesi, Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi Bosna Hersek Mahallesi, Selçuklu Belediyesi Hizmet Binası Sosyal Tesisi ve Şeker’de bulunuyor. Ayrıca Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu, Buhari İmam Hatip Ortaokulu, Hocacihan Ortaokulu, İsmail Hakkı Tonguç İmam Hatip Orta Okulu, Adnan Hadiye Sürmegöz Orta Okulu, Bosna Hersek Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mareşal Mustafa Kemal Orta Okulu ve Toki İlk Okulu’nda bulunan kütüphanelerden okuyucular hafta içi her gün 08:00-17:00 saatleri arasında yararlanabiliyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA