• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuklu Belediyesinden eğitime destek
09 Mayıs 2012 Çarşamba 17:56

Selçuklu Belediyesi'nden eğitime destek

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından 10 okula yapılan suni çim sahanın resmi açılışı ile okullara kazandırılan 346 "Akıllı Tahta"nın teslimi için tören yapıldı.

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından 10 okula yapılan suni çim sahanın resmi açılışı ile okullara kazandırılan 346 "Akıllı Tahta"nın teslimi için tören yapıldı.
Yazır Mahallesi Adil Karaağaç Endüstri Meslek Lisesinde suni çim sahaların toplu açılışı için yapılan törene Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, öğrenci ve öğretmenler ile davetliler katıldı.
Törende konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, okullarda yaptırılan suni çim sahaların çocukların daha nezih bir mekanda spor yapmasını sağlayacağını söyledi. Protokolünü imzaladıkları Okullar Hayat Olsun projesiyle vatandaşa açılacak okullarda daha iyi hizmet verileceğini ifade eden Altay, “Belediye olarak okul bahçeleri bizim için iyi bir hizmet alanı. Hafta içinde çocuklarımız, hafta sonunda da mahalleden vatandaşlarımız bu alanı kullanabilecek. Spora ciddi yatırımlar yapıyoruz. 520 bin nüfusuyla Türkiye'nin en büyük ilçelerinden birsiyiz ve çok büyük bir genç nüfusa sahibiz. İlçede sporcuların yetişmesi için altyapıya ciddi yatırımlar yapıyoruz. 5 spor salonumuz hizmet veriyor. Okullarımızın bahçesine yapılacak 6 spor salonunun ihalesi tamamlandı. Gelecek yıl yapacağımız 4 tane ile yaklaşık 15 milyonluk yatırımlarla 10 okulumuza spor salonu kazandırıyoruz. Bu salonlardan yetişecek sporcularla ulusal ve uluslar arası müsabakalardan başarı elde etmeyi planlıyoruz. 21 suni çim saha da 2 yıl içinde tamamlanmış olacak” dedi.

“SELÇUKLU'NUN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ”
Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır'ın ardından konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Başkan Altay'ın göreve geldiği günden bu yana yaptığı hizmetlerle Selçuklu'nun çehresini değiştirdiğini, ilçenin çok hızlı bir değişim yaşadığını belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın “Okullar Hayat Olsun” projesiyle mahalle sakinlerinin okulların bütün imkanlarından yararlanacağını anlatan Erdem, süt dağıtımına ilişkin çıkan haberleri eleştirdi. Erdem, “7 milyon 200 bin çocuğumuza süt dağıtıyoruz, az sayıda öğrencide sıkıntı olabiliyor. Ama basında bütün okullarda çocuklar rahatsızlanmış, bu güzel proje yanlış bir işmiş gibi yansıtılmaya çalışılıyor. Yapanlar tebrik edilip günlerce alkışlanması gerekirken tersinden sunum yapılmaya çalışılıyor” diye konuştu.
Konuşmaların ardından kurdele keserek 10 okula yapılan suni çim sahaların resmi açılışını gerçekleştiren protokol, “Akıllı Tahtaların” devir teslim töreni için Bosna Hersek Mahallesi Ertuğrul Gazi İlköğretim Okuluna geçti.
Başkan Altay, okul bahçesindeki törende yaptığı konuşmada, eğitimin kalitesini artırmak adına Selçuklu'da okullara 1.5 milyon TL tutarında 346'şar adet “Akıllı Tahta”, projeksiyon cihazı ve netbook verildiğini söyledi.
Orhan Erdem'in Milli Eğitim Bakanlığı adına Başkan Altay'a teşekkür ettiği konuşmasının ardından kürsüye gelen Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, çocukların nitelikli eğitim alması için sadece derslik yapmakla kalmayarak okullara teknolojinin de götürüldüğünü bildirdi. Bu anlamda Fatih Projesinin önemli olduğunu vurgulayan Vali Doğan, bu proje içerisinde yer alan Akıllı Tahta uygulamasını Konya'da Selçuklu Belediyesi sayesinde okulların 2 dönemdir kullandığını anımsattı.
Okul müdürlerine “Akıllı Tahta”, projeksiyon cihazı ve netbookların teslimi yapılarak kurdele kesildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA