• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuklu Belediyesi Kütüphane Haftasını kutladı
27 Mart 2012 Salı 15:36

Selçuklu Belediyesi Kütüphane Haftası'nı kutladı

Selçuklu Belediyesi 48. Kütüphane Haftası nedeniyle program düzenledi.
Selçuklu Belediyesi 48. Kütüphane Haftası nedeniyle program düzenledi. Programda Selçuklu Belediyesi kütüphanelerinden en çok kitap okuyan öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Selçuklu Belediyesi “Selçuklu’yu Okutuyoruz” projesi kapsamında önemli etkinlikler düzenliyor.
 
48. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında program düzenledi. Selçuklu Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleşen programa Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Bekir Coşkun, Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, İlköğretim Okulu öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı.
Selçuklu Belediyesi tarafından hazırlatılan Kütüphaneler tanıtım filminin izlenmesinden sonra kürsüye gelerek konuklara hitap eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Selçuklu Belediyemiz tarafından ilçemize kazandırılan 7 kütüphanemizde 64 bin kitapla 20 bin üyemiz bulunmaktadır. 7 den 70 e herkese hizmet veren kütüphanelerimizin sayısını artırmayı ve özellikle çocuklarımızın okuma alışkanlıklarının artmasını hedefliyoruz. Ayrıca kütüphanelerimizde internet erişimi ücretsiz olarak sağlanmaktadır.
Çocuklarımızın okuyan ve okumayı seven bireyler olarak yetişmesi istiyorsak, anne baba olarak televizyon izleyerek onlara bu alışkanlığı kazındıramayız. Anne babalar da çocukları ile birlikte kitap okur, birlikte daha çok zaman geçirirse çocuklara en iyi şekilde örnek olur. Bu konuda anne baba olarak hepimizin üzerine sorumluluk düşmektedir. Bu programın bu güzelliklere vesile olmasını diler katıldığınız için hepinize teşekkür ederim” dedi.
Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, “Çocuklarımıza masal kitapları, şiir kitapları okutturmalı ve onlara okuduklarından şiir ve masal yazdırmalıyız. Ben ilk okuduğum kitap olan masal kitabından etkilenerek yıllar sonra çocuklarımız için masal kitapları yazdım. Çocuklarımız için yapabileceğimiz en iyi şeylerden biri onları okumaya teşvik etmeli özendirmeliyiz.” dedi.
Programda Selçuklu Belediyesi kütüphanelerinde en çok kitap okuyan üyeler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Ödül töreninden sonra Özel Ekol Koleji öğrencilerinde çeşitli skeçler sahnelendi. Program sonunda Özel Ekol Koleji Müzik Öğretmeni Ömer Can Şahin’in yönettiği okul öğrencilerinden oluşan koro konser verdi. Koro tarafından seslendirilen türküler programa katılanlar tarafından büyük beğeni topladı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA