• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuklu Belediyesi hizmet kalitesini arttırıyor
08 Mart 2013 Cuma 15:22

Selçuklu Belediyesi hizmet kalitesini arttırıyor

Konyanın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi hizmet kalitesini arttırmaya yönelik kurum içi eğitim çalışmalarını sürdürüyor.
Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi hizmet kalitesini arttırmaya yönelik kurum içi eğitim çalışmalarını sürdürüyor.
Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdare Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Kürşat Ersöz’ün katıldığı ve “Mevzuat Bilgilendirme” eğitiminin verildiği program, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. 2 gün süren eğitim programında birinci gün, Başkan Yardımcıları, İdare Amirleri ve Teftiş Kurulu Müdürlüğüne bağlı müfettiş yardımcılarına, disiplin iş ve işlemlerinde disiplin mevzuatı, disiplin iş ve işlemlerine uygun olarak yetkilendirme, disiplin soruşturması uygulamaları hakkında eğitim verildi. İkinci gün idare amirleri ve personel ile devam eden programda, yolsuzluk sayılan suçlar, suç tiplerinin incelenmesi, soruşturmanın kim tarafından ve nasıl yapıldığı hakkında eğitim verildi.
Yolsuzluğun; işsizlik, yüksek enflasyon, hızlı nüfus artışı, vatandaşın sosyal güvencesinin olmaması gibi durumlardan kaynaklandığı anlatan Dr. Ersöz, “Yolsuzluk olarak belirtilen suç tipleri kanunda genel olarak işlenmeye çalışılmış ve kamu görevlilerinin bu fiillerden hangi şartlarda sorumlu olacağı belirtilmiştir. Bu suçlar genel olarak rüşvet, zimmet, ihaleye fesat karıştırma, mal bildiriminde bulunmama, resmi evrakta sahtecilik ve görevi kötüye kullanma suçlarıdır” dedi. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 124 ve 125. Maddelerine göre disiplin kurallarını tanımlayan ve disiplin cezaları hakkında bilgiler veren Dr. Ersöz, eğitimin sonunda Selçuklu Belediyesindeki uygulamalardan örnekler verdi ve katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA