• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuklu Belediyesi bayram mesaisinde
26 Ekim 2012 Cuma 19:37

Selçuklu Belediyesi bayram mesaisinde

Selçuklu Belediyesi Kurban Bayramı süresince vatandaşların sorunsuz bir bayram yaşaması için Temizlik,Fen İşleri ve Zabıta ekipleriyle seferber oldu.

Belediyeye bağlı ekipler  19 kurban kesim noktasında bayram boyunca yoğun bir temizlik faaliyeti yürütüyor.Ayrıca  Selçuklu Belediyesi  kurban satış ve kesim yerlerine yakın mahallelerde oluşan kötü kokuları önlemek amacıyla sokak ve caddelere su bazlı lavanta kokusu sıkıyor. 

   Konya’da ilk defa uygulanan “lavanta kokusu” ile ilçede kurban atıklarının meydana getirdiği kötü kokunun önüne geçilirken  böylece  ilçenin daha  daha temiz ve güzel kokması amaçlanıyor. 1 ton su bazlı lavanta kokusu  özel ULV ilaçlama makinesiyle mahallelerde uygulandı. Kurban atıklarının çevreye zarar vermesini önlemek ve oluşabilecek kötü görüntüleri önlemek amacıyla bayramın ilk üç günü kesim noktalarında yürütülen temizlik faaliyetlerine 350 personelle devam ediyor. Kesim yerlerinin temizliği ve kurban atıklarının sağlıklı bir şekilde toplanması için seferber olan ekipler 3 vardiya halinde aralıksız çalışıyor.Çalışmalara katılan   10  arazöz ile yıkama gerçekleştirilirken , 30 süpürgeli aracın katıldığı temizlik çalışmalarında  5 adet ilaçlama makinesi ile de dezenfekte işlemi gerçekleştiriliyor.Temizlik çalışmaları için 2 ton peroksimed, 50 dezenfakten ve 1 ton sıvı sabun kullanıldı.

   Yaşanabilecek her türlü olumsuzluğa karşı Selçuklu Belediyesi tarafından oluşturulan Acil Müdahale Ekibi de bayram süresince görev başında bulunuyor. Vatandaşlar, Kurban Bayramı süresince 444 99 19 nolu telefon numaralarını arayıp her türlü istek ve şikayetlerini iletebilecekler.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA