• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuklu Belediyesi asfalt sezonunu açtı
02 Mayıs 2012 Çarşamba 14:03

Selçuklu Belediyesi asfalt sezonunu açtı

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, asfalt sezonunu açtı.
Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, asfalt sezonunu açtı.

2012-2013 asfalt sezonu açılışı için Selçuklu Belediyesi Asfalt Üretim Tesislerinde tören düzenlendi. Törene, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, çalışanlar ve davetiler katıldı. Törende konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bu sezon asfalt üretimi için 31 milyon TL ödenek ayrıldığını söyledi. Çetin geçen kış şartları nedeniyle asfaltın tuzlama sonrası ciddi zarar gördüğünü kaydeden Başkan Altay, "Sezonun açılması ile birlikte mahallelerimizde bu eksiklikler en kısa sürede giderilecek. Asfaltla birlikte onun ayrılmazı, parke ve bordür işlerinde de Selçuklu Belediyesi olarak rekorlar kırıyoruz. Bu yıl yine 10 milyon parkeyi vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız. Böylece Selçuklu daha yaşanabilir bir hale gelecek ve özellikle mahallelerimizin bu tür eksikleri giderilmiş olacak" dedi.

Başkan Altay, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüttükleri yağmur suyu hattı projesi hakkında da bilgi verdi. Altay, "Altyapı hizmetlerini tamamlamadan asfalt dökmemiz mümkün değil. Bu yıl özellikle Cumhuriyet, Binkonutlar ve Peyami Safa mahalleleri başta olmak üzere Keçili Kanalına bağlantı yapabildiğimiz alanlarda yağmur suyu hattı yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ilimizin önemli bir sorununa parmak basmış olacağız. Bu sorun giderilmiş olacak. Dolayısıyla artık aşırı yağışlarda kanalizasyonların geri tepmesi ortadan kalkacak. Bunun içinde yaklaşık 5-6 milyon TL harcamış olacağız" diye konuştu. Başkan Altay, altyapı hizmetlerinin tamamına yılda 20-25 milyon TL ödenek ayrıldığını ve bu hizmetlerin Selçuklu halkı için yapıldığını sözlerine ekledi.
Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır ise konuşmasında, asfalt sezonu açılışının kamu kurumları açısından farklı bir anlamı olduğunu esprili bir dille anlattı. Kaymakam Çalışır'ın, "Bugün aslında yeni yapılan okullarımızın, camilerimizin, Kur'an Kurslarımızın bahçelerinin asfaltlanması için bu kuruluşların müdürlerine sesli duyuruda bulunuyoruz. Belediye başkanımız asfalt sezonunun zekatını vermeye başlıyor" şeklinde konuşması törene katılanları gülümsetti.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı da, Konya'nın marka şehir olması yönünde ciddi katkıları olan belediye başkanlarına kent halkı adına teşekkür etti. Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday'ın duasının ardından ilk asfaltın araçlara yüklenmesi için temsili olarak butona basıldı. Programın sonunda davetlilere geleneksel Konya düğün yemeği ikram edildi.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA