• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuklu bayrama hazır
19 Eylül 2015 Cumartesi 11:23

Selçuklu bayrama hazır

Selçuklu Belediyesi bayram dolayısıyla her türlü tedbiri aldı.

Selçuklu Belediyesi vatandaşların Kurban Bayramını rahat bir ortamda geçirmelerini sağlamak amacıyla her türlü önlemi aldı. Bayram süresince nöbetçi ekipler ve Acil Müdahale Ekibi 24 saat görev başında olacak.

Başkan Altay’dan Bayram Kutlaması

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Altay mesajında, “Tüm hemşehrilerimin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Bayramın özellikle bölgemiz coğrafyasında yaşanan acıların sona ermesine bir vesile olmasını, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın artmasını temenni ediyorum” dedi.

Temizlik Ekipleri Alarmda

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince kurban kesim yerlerine 150 adet çadırlı caraskal bırakılacak. Bayramın 3.günü öğleden sonra caraskallar toplanacak. Arefe günü kurban kesim noktalarında 366 işçi 70 adet iş makinesi ve kamyon ile sabaha kadar temizlik çalışması yapılarak kesim yerleri vatandaşların hizmetine sunulacak. 10 kurban kesim noktasına 2’şer personel bırakılarak kurban atıklarının anında toplanması sağlanacak. Bayramın birinci günü ise vatandaşların etlerini koyacakları çöp ve et poşeti kesim noktalarındaki görevlilerce dağıtılacak. Kurban atıklarının çevreye zarar vermesini önlemek amacıyla bayramın ilk üç günü kesim noktalarında 18 iş makinesi, 19 kamyon ile 35 çöp aracı işle atıklar alınarak, 10 arazöz ile yıkama ve ilaçlama yapılacak. Ayrıca 12 adet vakumlu süpürge aracı ile de dezenfekte işlemi gerçekleştirilecek.

Acil Müdahale Ekibi Görev Başında

Selçuklu Belediyesi tarafından oluşturulan Acil Müdahale Ekibi de bayram süresince görev başında olacak. Yol açma, rogar temizleme ekiplerinin olası yağışlara karşı gerekli önlemleri aldığı bildirildi.

Zabıta Müdürlüğü Bayram Mesaisinde

Bayramdan önce Kurban Satış Noktalarında hizmet vermeye başlayan Zabıta Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını bayram süresince sabah 08.00 ile 22.30 saatleri arasında devam ettirecek. Merkez Ekipler Amirliği tarafından koordine edilecek çalışmalarda gıda satış yerleri, et çekimi yapılan işletmeler ile kurban satış ve kesim noktalarının bayram süresince denetleneceği ifade edildi.

Alo Belediye

Selçuklu Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, vatandaşların bayram süresince aşağıdaki telefon numaralarını arayarak istek ve şikayetlerini iletebilecekleri belirtildi.

Belediye Santral : 224 36 00

Zabıta Müdürlüğü : 248 72 24

Temizlik İşleri Müdürlüğü : 248 72 24

Fen İşleri Müdürlüğü : 248 72 24

Selçuklu’da Belirlenen Kurban Kesim Yerleri:

- Dumlupınar Mah. Dumlupınar Semt Pazar Yeri

- Şeyh Şamil Mah. Şeyh Şamil Pazar Yeri

- Bosna Hersek Mah. Bosna Hersek Pazar

- M.Akif Mah. Özalkent Semt Pazar Yeri

- Işıklar Mah. Fatih Sultan Mehmet Pazar Yeri

- Nişantaşı Mah. Seyit Çavuş Semt Pazar Yeri

-Akşemsettin Mah. Akşemsettin Semt Pazar Yeri

- Yazır Semt Pazarı

- Sakarya Semt Pazarı

-Aydınlıkevler Semt Pazarı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA