• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuklu bayrama hazır
10 Kasım 2010 Çarşamba 12:35

Selçuklu bayrama hazır

Vatandaşların Kurban Bayramını rahat ve huzur içerisinde geçirmeleri amacıyla Selçuklu Belediyesi tarafından her türlü önlem alındı. Bayram süresince nöbetçi ekipler tam mesai yapacak.
Selçuklu Belediyesince, vatandaşların Kurban Bayramını rahat ve huzur içerisinde geçirmeleri için her türlü önlemlerin alındığını bildirildi. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, vatandaşların Kurban Bayramı'nı rahat bir ortamda geçirmelerini sağlamak amacıyla her türlü önlemin alındığını, bayram süresince nöbetçi ekipler ve acil müdahale ekiplerinin 24 saat görev başında olacağı söyledi.

Temizlik işleri Müdürlüğü tarafından 16 noktada oluşturulan kurban kesim noktalarına 150 adet çadırlı calaskal bırakılacağını bildiren Altay, bayramın 3. günü öğleden sonra calaskalların toplanacağını arefe günü 345 işçi 70 adet iş makinesi ve kamyon ile sabaha kadar temizlik çalışması yapılacağını belirtti.

16 kurban kesim noktasına 2'şer personel bırakılarak kurban atıklarının anında toplanacağını dile getiren Altay, şunları kaydetti:

'Bayramın birinci günü vatandaşların etlerini koyacakları 400 kilogram çöp poşeti ve 250 kilogram et poşeti kesim noktalarındaki görevlilerce dağıtılacak. Kurban atıklarının çevreye zarar vermesini önlemek amacıyla bayramın ilk üç günü kesim noktalarında 4 iş makinesi, 4 açık 4 kamyon ile atıklar alınarak, 4 arazöz ile yıkama yapılacak. Ayrıca 10 adet vakumlu süpürge aracı ve 2 ilaçlama aracı ile dezenfekte işlemi de gerçekleştirilecek. Acil müdahale ekiplerin bayram süresince görev başında olacak. Yol açma, rögar temizleme ve tuzlama ekiplerinin olası kar yağışı ve buzlanmaya karşı her türlü önlemler alındı.' 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA