• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuklu AK Gençlik Mehmet Akifi andı
13 Mart 2012 Salı 15:45

Selçuklu AK Gençlik Mehmet Akifi andı

AK Parti Selçuklu Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 91. yılı münasebetiyle "İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy" konulu söyleşi düzenledi.
AK Parti Selçuklu Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 91. yılı münasebetiyle "İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy" konulu söyleşi düzenledi. AK Parti Selçuklu İlçe Başkanlığı’nda yapılan söyleşiye konuşmacı olarak Memleket Gazetesi Yazarı Hasan Arslan katıldı.
 
AK Parti Selçuklu Gençlik Kolları Başkanlığı 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 91. yılı münasebetiyle "İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy" konulu söyleşi düzenledi. AK Parti Selçuklu İlçe Başkanlığı’nda yapılan söyleşiye konuşmacı olarak Memleket Gazetesi Yazarı Hasan Arslan katıldı.
 
Söyleşide konuşan Arslan, kendine rol model arayan gençlerin Mehmet Akif Ersoy'u örnek alması gerektiğini belirterek, İstiklal Marşının yazılma ve kabul sürecindeki dönüm noktalarını katılımcılara aktardı. Mehmet Akif’in hayatından örnekler veren Arslan, ‘Eşref Edip şunları yazıyor: İstiklâl marşı için tahsis edilen beş yüz lira mükafatı üstadın kabul etmemesi o zaman çok kimselerce tuhaf görülmüştü, üstelik o sırada sıkıntısı da vardı. Bu ikramiyeden bahsedenlere çok kızardı. Baytar Şefik de bir gün bu sebeple üstattan fena bir azar yedi. Üstat Ankara’da ceketle gezerdi, paltosu yoktu. Pek soğuk günlerde Şefik’in muşambasını istiare ederek giyerdi. Bir gün Şefik: -Akif Bey, şu mükafatı ret etmeyip de bir muşamba veya bir palto alsaydın daha iyi olmaz mıydı? Diyecek oldu. Hiddetinden ne hallere geldiğini görmeliydiniz.  Böyle söylediği için tamam iki ay Şefikle konuşmadı.’ Milli şairimizin İstiklal Marşı’nı hangi duygularla ve ne tür zorluklar içinde yazdığını anlattı.
 
AK Parti Selçuklu Gençlik Kolları Başkanı Rafet Baştürk, konuşmacı Hasan Arslan’a ve söyleşiye katılanlara teşekkür ederek, ‘Akif, hem yeni yetişen gençlerimizin hem de izinde olduğumuz devlet büyüklerimizin izinden gittiği bir önder, ellerindeki bir meşaledir. Akif'in hayali Asım'ın Nesli olan gençliğe erişebilmek için biz gençler daha fazla gayret etmeli ve çalışmalıyız.’ dedi. 
HABER MERKEZİ
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA