• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuk Üniversitesinde öğrencilere part time çalışma fırsatı
30 Mart 2010 Salı 17:05

Selçuk Üniversitesi'nde öğrencilere part time çalışma fırsatı

Selçuk Üniversitesi'nde ihtiyaç sahibi öğrencilere çalışma imkanı...
Selçuk Üniversitesi'nde ihtiyaç sahibi öğrencilere, derslerinden arta kalan zamanlarında kütüphane, uygulama çiftlikleri ve meslek yüksekokullarında çalışma fırsatı veriliyor. 650 öğrenci, günde 3 saat çalışma karşılığında 140 TL ücret alıyor.
 
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, yılda 650 öğrenciye üniversitenin çeşitli birimlerinde part-time çalışma fırsatı verdiklerini söyledi. Öncelikle ihtiyaç sahibi öğrencilere çalışma imkanı sunduklarını belirten Prof. Okudan, "Öğrencilerimiz çalışarak hem boş zamanlarını değerlendiriyor hem de bütçelerine katkı sağlıyor. 2005 yılında 300 olan kontenjanımızı bu yıl 650'ye çıkararak bu imkandan daha fazla öğrencinin yararlanmasını sağladık." dedi.
 
Öğrencilere iş vererek maddi destek sağladıklarını belirten Okudan, Türkiye'nin öğrenci sayısı bakımından en büyük üniversitesi olduklarını ifade etti. Her alanda kaliteli olmak için çabaladıkarını belirten Okudan, "Pek çok öğrencimiz maddi imkansızlık içerisinde eğitimini sürdürüyor. Bu nedenle öncelikli olarak maddi imkanı iyi olmayan öğrencileri tercih ediyoruz. Bu doğrultuda seçtiğimiz 300 öğrenci kütüphane, uygulama çiftlikleri ve meslek yüksekokullarında hafta içi günde 3 saat çalışıyor. Öğrenciler emeklerinin karşılığı olarak ayda 140 TL ücret alıyor." diye konuştu.
 
ASİSTAN-ÖĞRENCİ UYGULAMASI
 
Prof. Okudan, 2 yıl önce 3 ve 4'üncü sınıfta okuyan öğrencilere yönelik 'Asistan Öğrenci Uygulaması' başlattıklarını da ifade etti. Okudan, şöyle dedi: "650 kontenjanın 350'sini de asistan-öğrencilere ayırdık. Derslerinde başarılı ve yabancı dil becerisi gelişmiş öğrencileri seçiyoruz. Seçtiğimiz bu 350 öğrenciye laboratuarlar başta olmak üzere sadece eğitim ve araştırma amaçlı çalışma olanağı tanıyoruz. Asistan-öğrenciler de diğer arkadaşları gibi günde 3 saat çalışıp ayda 140 TL alıyor. Bu şekilde başarılı öğrencilerimizi ödüllendirmenin yanı sıra üniversitede akademisyen olmaları konusunda da teşvik etmiş oluyoruz." şeklinde konuştu.

Rektör Okudan, ayrıca, üniversitenin sürekli büyümesi ve gelişmesi üzerine 2005 yılına kadar 300 olan öğrenci kontenjanını bu yıldan itibaren 650'ye çıkardıklarını belirtirken, "İmkanlarımız ölçüsünde bu sayıyı ve verdiğimiz ücret miktarını artırmayı planlıyoruz." diye ifade etti.

 
Part-time çalışan öğrencilerden Döndü Gül, "Üniversitemizde böyle bir imkan bulunduğu için kendimizi şanslı hissediyoruz. Ben yaklaşık 8 aydır part-time olarak çalışıyor hem eğitim görüyor hem de aldığım maaşla bir takım ihtiyaçlarımı kendim karşılayabiliyorum." dedi.
YORUMLAR
habersiz
yılmaz demir
ama hep habersiz alırlar kendi adamlarını alırlar ben daha hiç eleman alıncağına dair ilan görmedim
193.255.247.27
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA