• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuk Üniversitesinde büyük anlaşma
27 Haziran 2013 Perşembe 17:41

Selçuk Üniversitesi'nde büyük anlaşma

Selçuk Üniversitesi (SÜ), Amerika Birleşik Devletlerinin önde gelen üniversiteleri arasında yer alan Radford Üniversietesi ve Scimago 2012 listesine göre dünyanın en iyi 142inci üniversitesi...
Selçuk Üniversitesi (SÜ), Amerika Birleşik Devletleri’nin önde gelen üniversiteleri arasında yer alan Radford Üniversietesi ve Scimago 2012 listesine göre dünyanın en iyi 142’inci üniversitesi olan Virginia Tech Üniversitesiyle lisans ve lisanüstü öğrenci ve öğretim elemanı değişimi ile araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde işbirliğine zemin hazırlayan iyi niyet mektubu imzaladı.
İyi niyet mektubunu imzalamak üzere Selçuk Üniversitesi’ne gelen heyet ilk olarak Rektör Vekili Prof. Dr. Tahir Akgemciyi makamında ziyaret etti. Rektör Danışmanı Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, Dış İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nur Görkemli ve Öğr. Gör.Dr. Ömür Hakan Kuzu’nun da hazır bulunduğu ziyarette taraflar işbirliğinin iki ülke arasındaki ilişkileri olumlu yönde etkileyeceğini ifade etti.
Ardından Seneto Salonundaki toplantıya geçildi. Selçuk Üniversitesi’nin tanıtım filmini izleyen heyete Yrd. Doç. Dr. Nur Görkemli, üniversitenin genel tanıtımı, uluslararası işbirlikleri, değişim programları ve üniversitede eğitim gören yabancı öğrencilerin durumu hakkında bilgi verdi.
ABD’nin önde gelen üniversitelerinden ikisini Selçuk Üniversitesi’nde ağırlamaktan büyük mutluluk duydukların ifade eden Rektör Vekili Prof. Dr. Tahir Akgemci, “Türkiye’nin en köklü üniversitelerden biri olan Selçuk Üniversitesi, gerek fiziki yapısı gerekse öğrenci potonsiyeliyle ülkemizin önde gelen üniversiteleri arasında yer almaktadır. Bu kapasitemizle hem Avrupa’da hem de dünyada çeşitli alanlarda işbirliklerimizi yürütüyoruz. Bundan sonra da bu işbirliklerini artırma gayreti içinde olacağız. ABD’nin seçkin iki üniversitesiyle böyle bir iyi niyet mektubu imzalamak bizler için çok önemli. Bundan büyük memnuniyet duyuyoruz.” dedi.
Radford Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dennis O. Grady ve Virginia Tech Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekan Yrd. Debra L. Stoudt ise Selçuk Üniversitesiyle işbirliği içerisinde olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da üniversiteler arasında işbirliklerinin artarak devam edeceğini dile getirdi.
Ardından taraflar karşılıklı olarak iyi niyet mektubunu imzaladı. Rektör Vekili Prof. Dr. Tahir Akgemci, günün anısına Radford Üniversitesi ve Virginia Tech Üniversitesi temsilcilerine çini tabak hediye etti. Son olarak heyet Alaadin Keykubat Kampüsünü ziyaret ederek bir dizi incelemelerde bulundu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA