• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuk Üniversitesi nden engellilere istihdam projesi
21 Ocak 2010 Perşembe 14:51

Selçuk Üniversitesi' nden engellilere istihdam projesi

Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öncülüğünde, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) tarafından ortakl
Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öncülüğünde, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) tarafından ortaklaşa yürütülen ''İşverenler ve Kamu kuruluşları için engellilik istihdam becerileri'' (DESAPA) projesinin tanıtım toplantısı Dedeman Otel'de gerçekleştirildi.
     Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Turgut, toplantıda yaptığı konuşmada, böyle bir projenin öncülüğünü yapmaktan dolayı büyük bir mutluluk ve heyecan duyduklarını belirtti.
     Selçuk Üniversitesi'ni dünya üniversiteleri standartlarına yükseltmeyi hedeflediklerini ifade eden Turgut, şunları kaydetti:
     ''Bugüne kadar bu anlamda önemli çalışmalar yaptık. Bugün burada yaptığımız toplantıyla Selçuk Üniversitesi'nin nelere öncülük ettiğini ve ne kadar yol aldığını görebiliyoruz. Yine üniversitenin bünyesinde kurulan Engelsiz Yaşam Birimi ile engellilere yönelik çalışmalarımıza başladık.''
     Ankara Ulusal Ajans Leonardo Da Vinci Program Uzmanı Vahit Sadal da, 80 bin öğrenci potansiyeline sahip Selçuk Üniversitesi'nin Türkiye'nin en büyük üniversiteleri arasında olduğunu belirtti.
     Selçuk Üniversitesi'nin Konya'ya yakışan ve oldukça başarılı projeler üreten bir üniversite olduğunu dile getiren Sadal, üniversiteye katkılarından dolayı Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan'ı kutladı.
     Kamu kurumları ile özel kuruluşlarda engelliler için istihdam sağlamak ve özürlülerin meslek becerilerini arttırarak, iş hayatında yer almalarına katkıda bulunmayı amaçlayan proje için 350 bin AVRO AB desteği sağlandığı öğrenildi.
     Selçuk Üniversitesi öncülüğünde Milli Eğitim Müdürlüğü ve ZİÇEV tarafından yürütülen projeye Türkiye'nin yanı sıra İngiltere, Macaristan, Avusturya ve İspanya olmak üzere 5 ülke de destek veriyor.
     Toplantıya, İngiltere Vocational Rehabilitation Consultants Şirketi Sahibi David Imber ve Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Hakan Sarı ile projeye destek veren ülke temsilcileri katıldı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA