• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuk Üniversitesi Hukuk Kliniği pilot uygulamalarına başladı
05 Mayıs 2016 Perşembe 01:03

Selçuk Üniversitesi Hukuk Kliniği pilot uygulamalarına başladı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Hukuk Fakültesi Hukuk Kliniği tarafından ‘Gündelik Hayatta Hukuk’ başlıklı etkinlik gerçekleştirildi.

Mahmud Celaleddin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte aynı zamanda önümüzdeki yıl Hukuk Fakültesi bünyesinde başlayacak ‘Hukuk Kliniği’ derslerinin de pilot uygulaması yapıldı. Ayrıca cezaevleri, sığınma evleri gibi yerlerde de pilot uygulamalar gerçekleştirilecek.
Mahmud Celaleddin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlileri Yusuf Eren, İlyas Coşkun, Firdevs Okatan, Salih Karataş, Tacettin Çalık ile Hukuk Fakültesi ve lise öğrencileri katıldı. Hukuk bilgisinin gündelik hayata aktarılmasının amaçlandığı etkinlikte lise öğrencilerine ‘Suriyeli Mülteciler Çerçevesinde Mülteci Hukuku’ konusunda Hukuk Fakültesi öğrencilerinden Zeynep Özen Gökçen Karasioğlu, Feyza Öztürk, Nurseda Çakır, Elif Nur Turan, Ayşe Aktaş ve Buket Kaya sunumlarını gerçekleştirdi. Suriyeli mültecilerin Türkiye’deki durumu, ihtiyaçlarının karşılanması, Türkiye’nin ve Avrupa’nın mültecilere bakışı, Türkiye’de yaşadıkları sorunlara da değinildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA