• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuk Üniversitesi bölünüyor!
16 Şubat 2011 Çarşamba 13:57

Selçuk Üniversitesi bölünüyor!

Selçuk Üniversitesi Rektörü Okudan, üniversitenin bölünmesine ilişkin çalışmaları değerlendirmek ve Senatonun bölünme ile ilgili aldığı kararı açıklamak üzere basın toplantısı gerçekleştirdi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, üniversitenin bölünmesine ilişkin çalışmaları değerlendirmek ve Senato’nun bölünme ile ilgili aldığı kararı açıklamak üzere basın toplantısı gerçekleştirdi.

Rektörlük Senato Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda Rektör Okudan, Selçuk Üniversitesi’nin artık devlete hiç yük olmadan  bölünebilecek duruma geldiğini belirterek, “Konya’ya 3’üncü devlet üniversitesini hep birlikte kazandırmalıyız. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan seçim öncesi Konya’ya 3’üncü devlet üniversitesini kazandırarak en güzel hediyeyi vermiş olacak. Konya bu hediyeyi hak ediyor. İstanbul, Ankara, İzmir dışında 3 devlet üniversitesi olan şehrimiz yok. Bu üniversiteyi Konya’ya kazandırarak, bu şehirler arasında biz de yer almalıyız. Hepimizin ortak hayali olan ‘Üniversiteler Şehri Konya’yı hep birlikte gerçekleştirmeliyiz.” dedi.

Selçuk Üniversitesi bünyesinden daha önce Niğde, Aksaray, Karaman’ın ayrılarak şuan birer üniversite haline geldiğini hatırlatan Rektör Prof. Dr. Okudan, “Bu üniversiteler bizden ayrılarak üniversite haline geldi. Üniversitemiz uzun soluklu çalışmalar neticesinde bölünmeye hazır hale geldi. Bunu gerçekleştirmek için bütün altyapılar tamamlanmış durumda. Hep birlikte hareket ederek, Konya’ya 3’üncü devlet üniversitesini kazandıralım.” dedi.

Selçuk Üniversitesi’nin bünyesinden çıkarak oluşturulacak yeni üniversitenin Meram Üniversitesi olabileceğini belirten Rektör Okudan, “Bu üniversite bünyesine Meram Tıp Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi, Seydişehir’de Mühendislik Fakültesi, Beyşehir’de Ali Akkanat İşletme Fakültesi, Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bağlanabilir. Yine bu üniversiteye bağlı olarak Eczacılık Fakültesi açılabilir. Çumra’ya Doğa Bilimleri Fakültesi açılabilir. Bu fakültelerin açılması halinde 2 fakültenin sponsoru hazır” diye konuştu.

Selçuk Üniversitesi’nde 2003 yılında göreve geldiğini belirten Rektör Okudan, şöyle konuştu:
“YÖK verilerine göre üniversitemiz 2003 yılında total yayında 42’inci sıradaydı. 2009’da total yayında 9’uncu sıraya yükseldik. Henüz açıklanmayan 2010 yılı verilerine göre  6 ya da 7’ye çıkacağımızı tahmin ediyorum. Hayırseverlerin desteği ile bu üniversiteye çok şey kazandırdık. Görevim boyunca siyaset yapmadan herkese eşit mesafede davranarak, bu üniversiteyi geliştirmek için çalıştım. Kimseyi ötekileştirmeden, herkesin düşüncesine saygı duyarak, yasalar çerçevesinde herkesle dost olmaya çalıştık. Sonuna kadar görevimin  başındayım. Bu üniversiteye daha kazandıracaklarım var. Selçuk Üniversitesi’nin Rektörü olmaktan hep gurur duydum ve duyuyorum. Üniversiteyi gençlere teslim ederek görevimi bitireceğim. Siyasi anlamda hiçbir beklentim yok. Ben de milletvekilli adayım olduğum yönündeki iddiaları basından öğreniyorum. Böyle bir şey söz konusu değil. Düşünmüyorum da.”
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA