• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuk Üniversitesi 43 Yaşında
11 Nisan 2018 Çarşamba 18:33

Selçuk Üniversitesi 43 Yaşında

Selçuk Üniversitesi 43’üncü Kuruluş Yıl Dönümü’nü Kutladı

Selçuk Üniversitesi, 43’üncü Kuruluş Yıl Dönümü’nü “Selçuklu Devlet Adamı: Nizamülmülk” temasıyla düzenlenen törenle kutladı. Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, törende yaptığı konuşmada, “Selçuk Üniversitesi olarak ‘Bir Dünya Üniversitesi’ olma yolunda ilerlerken milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirmeyi, ülkemize ihtiyaç duyulan her alanda hizmet etmeyi, özetle ülkemizin  ‘Stratejik Üniversitesi’ olmayı kendimize hedef olarak seçtik” dedi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Konya Valisi Yakup Canbolat, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Kemal Kuku, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Rektörü Prof. Dr. Ercan Kahya, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Prof. Dr. Hüseyin Kara, Prof. Dr. Mehmet Okka ve Prof. Dr. Özdemir Koçak, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Selçuk Üniversitesi Genel Sekreteri İbrahim Halıcı, dekanlar, müdürler, daire başkanları, akademik ve idari personel, öğrenciler ile diğer protokol üyeleri katıldı.

Program, Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisiyle başladı. Sonrasında, Selçuk Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu’nca (SÜHOT) sunulan gösteri katılımcılar tarafından büyük beğeni aldı. Ardından, protokol konuşmalarına geçildi.

KALİTE ODAKLI ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, törenin açılışında yaptığı konuşmada, Selçuk Üniversitesi’nin, Türkiye’nin en köklü yükseköğretim kuruluşlarından birisi olduğunu, bugüne kadar 600 binden fazla öğrenci mezun ettiğini söyledi. Selçuk Üniversitesi’nin 97 bin öğrencisi ile ülkenin en kalabalık 2’nci üniversitesi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Şahin, yapılan çeşitli değerlendirmelerde Türkiye’de 185 üniversite arasında 14, dünyadaki 28 binden fazla üniversite içinde ise 980’inci sırada yer aldığını aktardı. Üniversite olarak amaçlarının, Selçuk Üniversitesi’ni Türkiye’de ve dünyada saygın üniversiteler arasında daha üst sıralara taşımak olduğunu anlatan Prof. Dr. Şahin, “Üniversiteler; bilimin ışığında yeni buluşların, yeni fikirlerin harmanlandığı, geleceğin aydın kadrolarının yetiştirildiği mekanlardır. Bu mekanlar; ülke kalkınmasına, insan huzur ve refahına katkı sağlayan, geleceğe dair tasavvurları belirleyen merkezlerdir. Selçuk Üniversitesi olarak ‘Bir Dünya Üniversitesi’ olma yolunda ilerlerken milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirmeyi, ülkemize ihtiyaç duyulan her alanda hizmet etmeyi, özetle ülkemizin  ‘Stratejik Üniversitesi’ olmayı kendimize hedef olarak seçtik. Bu hedefimizi gerçekleştirebilmek için kalite odaklı çalışmalar yürütmekteyiz. Bu çalışmaların sonucu olarak 22 Meslek Yüksekokulumuzun tamamı ve Rektörlüğümüze bağlı 22 birim TS EN ISO 9001-2015 Kalite Yönetim Belgesi’ni almaya hak kazanmıştır. Bu alanda bir ilki gerçekleştiren Kalite Kurulumuza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA