• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuk Üniversitesi 38 yaşında
11 Nisan 2013 Perşembe 15:51

Selçuk Üniversitesi 38 yaşında

Selçuk Üniversitesi 38. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri çerçevesinde üniversitenin eski rektörlerinden merhum Prof. Dr. Erol Güngörün anısına Beyşehir yolunun 35inci kilometresindeki Prof. Dr. Erol..
Selçuk Üniversitesi 38. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri çerçevesinde üniversitenin eski rektörlerinden merhum Prof. Dr. Erol Güngör’ün anısına Beyşehir yolunun 35’inci kilometresindeki Prof. Dr. Erol Güngör Çeşmesi’nde anma programı düzenledi. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve tüm üst düzey yöneticilerin katıldığı programda yenilenen Prof. Dr. Erol Güngör Çeşmesi’nde merhum bilim adamının yaşamı anlatıldı, saygıyla yadedildi. Selçuk Üniversitesi’nin 38 yıllık tarihini anlatan fotoğraf sergisi katılımcılara duygusal anlar yaşattı.
 Prof. Dr. Erol Güngör Çeşmesi’nin açılışına başta Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Hakkı Gökbel, Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Şahin, Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, Prof. Dr. Tahir Akgemci, Genel Sekreter Fazilet Uyar, Kızılören Belediye Başkanı Hüseyin Saraç, Konya Orman işletme Müdürü Birol Dündar, fakülte dekanları, müdürler  ve öğrenciler katıldı.
  “EN BÜYÜK HAYALİ 38 YAŞINDA”
 Anma töreninde Prof. Dr. Erol Güngör’ün çalışma arkadaşlarından Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hacı Sulak, törene katılanlara Güngör’le olan hatıralarını anlattı. Yrd. Doç. Sulak, “Prof. Dr. Erol Güngör, Türk kültür hayatının kutup yııdızlarından birisidir. Onunla aynı ortamda çalışmak benim için çok büyük bir şereftir. Onun en büyük hayali Selçuklu’nun  başkenti Konya’da Selçuk Üniversitesi’ni kurmaktı. Bu hayali gerçekleşti ve şu an 38 yaşında köklü bir üniversite haline geldi. Çalışma arkadaşlarıyla üniversitenin kurulması için önemli hizmetler yaptı. Onu bu anlamlı günde anmak ve bu atmosferde olmaktan çok gururluyum.” dedi.
Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Okt. Harun Yıldız da törende bulunanlarla Prof. Dr. Erol Güngör’ün hayatını anlattı.
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Burada bulunan çok eski bir çeşmeyi eski rektörlerimizden Prof. Dr. Erol Güngör’e yakışır bir çeşme haline getirdik ve bu anlamlı günde 38’inci yaşımızda O’nu da anıyoruz. 45 yılına sığdırdığı eserlerinin yanında en önemlilerinden biri de Selçuk Üniversitesi’dir. Sekiz buçuk aylık rektörlük görevi sırasında üniversitemiz çok önemli gelişmeleri yaşamıştır. En önemlisi de Prof. Dr. Erol Güngör, görevi başındayken vefat eden rektörümüzdür. Bu vesileyle üniversitemize hizmette bulunan ve vefat eden tüm rektörlerimize teşekkürü bir borç biliyorum.” dedi.
 
DUYGULANDIRAN SERGİ
Selçuk Üniversitesi 38. Kuruluş Yıldönümü deneniyle hazırlanan ‘Çorak Topraklardan, Barakalardan Başlayan ve Türkiye’nin En Modern Kampüsü’ne Uzanan Yükseliş Serüveni’ konulu fotoğraf sergisi geniş bir katılımla açıldı. Serginin açılışında söz alan Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Türkiye’nin en önemli eğitim kurumlarından biri olan üniversitemiz ne mutlu ki 38 yaşında. İşte bugün buradan 38 yıllık acı ve tatlı hatıralarla dolu mazimizi tüm üniversite ailemize fotoğraflarla anlatmak istedik. Köklü bir aileye yakışır bir kutlama programı düzenledik. Üniversitemizin 40’ıncı yılıyla ilgili oldukça güzel projelerimiz de var. Tarihe kayıt düşmek adına 40’ıncı yılımıza özel kitap hazırlayacağız.” dedi.
Açılış konuşmasının ardından Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve rektör yardımcıları serginin açılış kurdelasını kesti. Selçuk Üniversitesi’nin 1975 yılından itibaren çorak topraklarda ve barakalarda başlayan eğitim serüveni fotoğraf karelerine yansıtıldı. 32 fotoğraftan oluşan sergide öğretim üyelerinin oldukça duygusal anlar yaşadığı gözlendi. 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA