• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuk ilk 2000 içinde
06 Aralık 2010 Pazartesi 12:31

Selçuk ilk 2000 içinde

Geçen hafta açıklanan URAP 2010 Akademik Performansa Dayalı Üniversiteler sıralamasında yapılan yanlışlık düzeltildi...
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Ensitüsüne bağlı URAP Araştırma Laboratuvarının geçen hafta sonu kamuoyuna açıkladığı ''Dünyanın En İyi 2000 Üniversitesi'' listesinde Türkiye'den 62 üniversite yer almasına rağmen Selçuk Üniversitesinin yer almamasının bir hatadan kaynaklandığı ortaya çıktı.

URAP yetkilileri tarafından Selçuk Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğüne gönderilen düzeltme metninde, Fırat Üniversitesinin listede iki kez yazılmasından kaynaklanan hatanın düzeltilmesi ile Selçuk Üniversitesinin listenin 18'inci sırasına yerleştiği, dünya sıralamasında ise 966'ıncı sırada yer aldığı belirtildi.

URAP'ın metninde şu ifadelere yer verildi:

''URAP 2010 Akademik Performansa Dayalı Üniversiteler sıralamasında Konya Selçuk Üniversitesi sehven sonuçlarımızda görünmemektedir. Bu hata düzeltilerek liste güncellenmiştir. Listenin düzeltilmiş haline URAP'ın internet sitesinden ulaşılabileceğini belirtir, özür dileriz.''

3 Aralık 2010 tarihinde ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ''Uluslararası Akademik Performansa Göre Sıralama Sempozyumu''na dünya üniversitelerinin sıralamasını yapan ARWU-Jiao Tong (Çin), Webometrics (İspanya), TIMES (İngiltere) ve Leiden'in (Hollanda) yöneticileri katılmış, dünyadaki üniversitelerin sıralamalarının amaca daha uygun hale getirilebilmesi ve puanlandırma sistemlerinin bilimselliğinin artırılabilmesi, akademik performansın değerlendirilmesine yönelik uygun ölçütlerin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen sempozyumda, ''Dünyanın En İyi 2000 Üniversitesi'' sıralaması da açıklanmıştı. 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA