• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuk İletişim Altın Kozada ödülü kaptı
28 Eylül 2011 Çarşamba 00:12

Selçuk İletişim Altın Koza'da ödülü kaptı

Yarışmada Yönetmenler Murat Başol, Reis Çelik, Özgür Doğan ile Oyuncu Selen Uçar ve SİYAD Üyesi-Sinema Yazarı Zeynep Dadakın oluşturduğu jüri finale kalan 86 filmi değerlendirdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 17 – 25 Eylül 2011 tarihleri arasında gerçekleştirdiği 18. Adana Altın Koza Film Festivali kapsamında düzenlenen Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması’nda Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü son sınıf öğrencisi Canan Altınbulak’ın yönettiği “Bir Avlu Bir Kent” adlı film “En İyi Belgesel Ödülü’ne layık görüldü.

EN İYİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Yarışmada Yönetmenler Murat Başol, Reis Çelik, Özgür Doğan ile Oyuncu Selen Uçar ve SİYAD Üyesi-Sinema Yazarı Zeynep Dadak’ın oluşturduğu jüri finale kalan 86 filmi değerlendirdi.
 
Kurmaca, belgesel, deneysel ve canlandırma olmak üzere dört ayrı kategoride ödüllerin verildiği yarışmada “Belgesel” dalında en iyi film ödülünü Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Canan Altunbulak’ın “Bir Avlu Bir Kent” filmi aldı. Aynı dalda jüri özel ödülü Anadolu Üniversitesi’nden Mustafa Çağlar İlim ve Hasan Basri Özdemir’in “Toruk” filmine verildi.
 “Kurmaca” dalında Bilgi Üniversitesi’nden Can Eren’in “Baydara, Edranın Kaderi” filmi birinci olurken, aynı dalda jüri özel ödülüne İstanbul Kültür Üniversitesi’nden Veysel Cihan Hızar’ın “Adem’in Kuyusu” filmi layık görüldü.
“Canlandırma” dalında Dumlupınar Üniversitesi’nden Semir Vardar’ın “Gibi” filmi ödül alırken aynı dalda jüri özel ödülünü Anadolu Üniversitesi’nden Utku Yavaşça ve Mervenur Ülcan’ın “Yersu” adlı filmi aldı.
“Deneysel” dalda ise en iyi film ödülü İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Tunca Yıldız’ın “Zamanadam” adlı filmine verildi. Aynı dalda Jüri özel ödülünü de Mersin Üniversitesi’nden Bilal Çakay, “Eski Dünyaya Dair” adlı filmi ile aldı.

“BAŞARILARIMIZ KATLANARAK DEVAM EDECEK”

Canan Altınbulak’ı başarılarından dolayı tebrik eden Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, “Teorik eğitimin yanı sıra uygulamada da gerek öğretim üyelerimiz gerekse öğrencilerimiz özverili bir şekilde çalışmaktadır. Şimdiye kadar hem uluslararası hem de ulusal festival ve yarışmalarda elde ettiğimiz başarılar hiç kuşkusuz bunun bir kanıtıdır. Şimdiye kadar adını en iyiler arasına yazdıran Selçuk İletişim bundan sonra da başarılarını katlayarak devam ettirecektir.” diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA