• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuk Hukukta uygulamalı eğitim
27 Nisan 2012 Cuma 14:10

Selçuk Hukuk'ta uygulamalı eğitim

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Yargı Hukuku dersi kapsamında, öğrencilere uygulamalı eğitim imkanı sağlayabilmek amacıyla oluşturulan mahkeme salonunda kurgusal duruşma gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde ‘Yargı Hukuku’ dersi kapsamında, öğrencilere uygulamalı eğitim imkanı sağlayabilmek amacıyla oluşturulan mahkeme salonunda kurgusal duruşma gerçekleştirildi. Duruşmada akademisyenler ve öğrenciler hakim, savcı, avukat, davalı, davacı ve mübaşir oldu. Boşanma davasının görüldüğü kurgusal duruşmayı Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Ulukapı, öğretim üyeleri ve öğrenciler de izledi.
 
MESLEK YAŞAMINA ŞİMDİDEN ALIŞIYORLAR

 Kurgusal duruşmanın öğrenciler açısından önemine değinen Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Ulukapı, “Öğrencilerimize hukuk eğitimlerinin teorik kısmının yanında uygulama alanında da önemli bir imkan sunuyoruz. Özellikle yargı hukukuna yönelik teorik bilgilerin yanı sıra zaman zaman pratik çalışmalar için de mahkeme salonunda öğrencilerimizin kurguladığı duruşmalar yapıyoruz.  Bunun gibi önemli uygulamalarla öğrencilerimizi meslek hayatına şimdiden alıştırmaya çalışıyoruz.” dedi.
 
HAKİM, ÇİFTİ BOŞADI

Mahkeme salonu standartlarında tefriş edilen salonda cübbeleriyle yer alan öğrenciler, kurgusal duruşmada şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmak için mahkemeye başvuran çiftin davasını gördüler. Hakim, duruşmada tarafların delillerini, olayın tanıklarını ve çiftin çocuklarını da dinleyerek eşlerin boşanmasına karar verdi.  Çocuklarının velayetini ise yaşlarının küçük olması nedeniyle annelerine bıraktı. Kurgusal duruşmayı gerçekleştirenleri büyük bir ilgiyle izleyen akademisyen ve öğrenciler, duruşma sonunda arkadaşlarını ayakta alkışladı.


 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA