• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuk hukuk başarısını perçinledi
24 Nisan 2011 Pazar 11:58

Selçuk hukuk başarısını perçinledi

Dekan Prof. Dr. Ömer Ulukapı, Türkiyede 70e yakın hukuk fakültesinin katıldığı sınavlarda gösterilen başarının nitelikli ve kaliteli eğitimin bir sonucu olduğunu söyledi.

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Adalet Bakanlığı’nın 2011 yılında düzenlediği ‘Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı’ ile ‘İdari Yargı Hakim Adaylığı’ yazılı ve mülakat sınavlarında 2’nci olarak geçtiğimiz yıllardaki derecesini perçinledi. Dekan Prof. Dr. Ömer Ulukapı, Türkiye’de 70’e yakın hukuk fakültesinin katıldığı sınavlarda gösterilen başarının nitelikli ve kaliteli eğitimin bir sonucu olduğunu söyledi.

Hukuk Fakültesi’nin köklü yapısı ile yıllardır Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı ile İdari Yargı Hakim Adaylığı’ sınavlarında üstün başarı gösterdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan ise, “Fakültemiz bu alandaki başarısı ile artık Türkiye’de parmakla gösterilen örnek hukuk fakülteleri arasındaki yerini perçinlemiştir. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Türkiye’nin geleceğine yön verecek hukukçular,  Selçuk Üniversitesi’nde yetişmektedir.” dedi.

HER 5 KİŞİDEN 1’İ SELÇUK MEZUNU

24 Şubat 2011 tarihinde Adalet Bakanlığı tarafından yapılan, hukuk alanında ülkemizdeki tek ve objektif sınav olan ‘Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Sınavı’na 32 hukuk fakültesinin; 25 Ocak 2011’de yapılan ‘İdari Yargı Hakim Adaylığı Sınavı’na ise hukuk ve diğer fakültelerin de aralarında bulunduğu 82 fakültenin katıldığı belirten Prof. Dr. Ulukapı, “Adalet Bakanlığının açıkladığı verilere göre, ‘Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı’ yazılı ve mülakat sınavı neticesinde toplamda 400 kontenjandan 71’i, ‘İdari Yargı Hakim Adaylığı’ yazılı ve mülakat sınavı neticesinde ise 50 kontenjandan 9’u Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunlarından oluşmuştur. Görülmektedir ki iki sınavda da kazanan her 5 kişiden 1’i Selçuk Üniversitesi mezunu olmuştur.” dedi.

İSTANBUL VE MARMARA, SELÇUK’UN ALTINDA KALDI

Adalet Bakanlığı internet sitesinde açıklanan verilere göre her iki sınavda da en büyük başarıyı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi gösterdi. Fakülte iki sınavda da birinci olmayı başardı. Her iki sınavda da ikinci olan Selçuk Üniversitesi’ni ise sırasıyla Marmara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi izledi.

BAŞARININ SIRRI: GÜÇLÜ AKADEMİK VE FİZİKİ YAPI

Her iki sınavda da yetiştirdikleri öğrencilerin üstün performans göstererek,  ağabeylerinden aldıkları başarı çıtasını yukarılara taşımayı başardığını belirten Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, “Hukuk Fakültemiz, ülkemizde bugün için kurulan 70’e yakın hukuk fakültesi içerisinde en köklü olanlarından birisidir. ‘Gelişen ve Geliştiren Üniversite’ sloganının hukuk alanındaki temsilcisi olan fakültemiz, gerek eğitim-öğretim gerekse bilimsel, sosyal ve kültürel alanlardaki üstün performansı ile bunu kanıtlamış ve bu başarının tesadüf olmadığını göstermiştir. 1983 yılında kurulan fakültemiz 1988 yılından bu yana söz konusu sınavlarda aynı başarı çizgisini devam ettirmektedir. Bunun en büyük nedeni de hiç şüphe yok ki fakültemizin güçlü akademik ve fiziki alt yapısıdır. Fakültemiz bu alandaki başarısı ile artık Türkiye’de parmakla gösterilen örnek hukuk fakülteleri arasındaki yerini perçinlemiştir. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Türkiye’nin geleceğine yön verecek hukukçuları Selçuk Üniversitesi’nde yetişmektedir.” dedi.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA