• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuk festivale Ceceli ile başladı
16 Mayıs 2012 Çarşamba 11:50

Selçuk festivale Ceceli ile başladı

Selçuk Üniversitesi, 9. Kültür ve Sanat Festivaline, öğrenci topluluklarının oluşturduğu kortej yürüyüşü ile başladı.

Selçuk Üniversitesi, 9. Kültür ve Sanat Festivali’ne, öğrenci topluluklarının oluşturduğu kortej yürüyüşü ile başladı. Alaeddin Keykubat Kampüsü anıt alanından festival alanına yapılan uzun kortejden sonra Atatürk Stadyumu’nda etkinliklere başlandı. Stadyum’da Selçuk Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi büyük beğeni topladı. Halk oyunlarının gösterisinin ardından Selçuklu Belediyesi’nin kültür, sanat ve spor etkinlikleriyle öğrenciler gündüz etkinliklerinin keyfini doyasıya yaşadı. Ardından Festival’in açılış konserini pop müziğin sevilen ismi Mustafa Ceceli yaptı. Yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı konserde dinleyiciler Ceceli’nin eski ve yeni parçalarıyla coşkulu dakikalar yaşadı.

SAHNE PERFORMANSIYLA COŞTURDU

Sahne performansıyla ve enstürman gösterisiyle de dinleyenlerden tam not alan Ceceli, yaklaşık 2 saat boyunca hayranlarına unutulmaz dakikalar yaşattı. Sahne performansına zaman zaman değişik enstürmanlarla renk katan Ceceli, danslarıyla da dinleyenlerin göz zevkine hitap etti.

‘Tenlerin Seçimi’, ‘Ağladın Ya’, ‘Es’, ‘Hastalıkta Sağlıkta’, Sensiz Olmaz Ki’ gibi pop müziğin duygusal parçalarını da seslendiren Ceceli, “Konya’ya her geldiğimizde Selçuk Üniversitesi’nin öğrencilerinin heyecanı, neşesi beni ve ekibimi de etkiliyor. Konserlerimizin bu kadar güzel geçmesini aslında ben buna bağlıyorum. Sahneyle dinleyenler arasında oluşan sinerji bu güzel atmosferi oluşturuyor. Bu güzel günde bizi tercih ettiğiniz için çok mutluyuz.” dedi.
Festival’in birinci günü etkinliklerini düzenleyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da katılımları nedeniyle öğrencilere teşekkür etti.

Festivalde bugün gün boyu sürecek Sabancı Baharı, etkinlikleri kapsamında pop müziğinin sevilen sanatçısı Murat Boz sahne alacak.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA