• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şelale bile dondu!
22 Ocak 2012 Pazar 14:00

Şelale bile dondu!

Erzincan'ın doğa harikası Girlevik Şelalesi hava sıcaklıklarının eksi 18 derecelere düşmesi nedeniyle buz tuttu.

Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan dondurucu soğuklar, Erzincan'daki Girlevik Şelalesi'nin donmasına neden oldu. Erzincan merkeze 30 kilometre uzaklıktaki Çağlayan beldesinde bulunan Girlevik Şelalesi, gece hava sıcaklığının eksi 18 derecenin altına düşmesinin ardından buz tuttu. Şelaleden akan suların aşırı soğuk nedeniyle donması ve yer yer 8-10 metreyi bulan dev buz sarkıtlarının oluşması, Girlevik Şelalesi'ne ayrı bir güzellik katıyor. Şelalenin buzla kaplı görüntüsü görenleri kendine hayran bırakıyor. Yaz aylarında yerli turistlerin Erzincan'daki ilk uğrak yerlerinden biri olan Girlevik Şelasesi'nin kış ziyaretçileri ise Erzincanlılar ve beldede yaşayan vatandaşlar oluyor.

Aksaray'dan Erzincan'a gelen Serkan Bulun ve Seçil Bulut, Girlevik Şelalesi'nin buz tutmuş halini görünce hayranlıklarını gizleyemedi. Aksaray'dan gelen Serkan Bulun, "Aksaray'dan geldim. Burasının çok meşhur olduğunu duydum. Gerçekten görmeye değer, hava soğuk ama her şeye değdi." dedi. Yine Aksaray'dan gelen Seçil Bulut, "Çok güzel bir görüntü var, herkesin gelip görmesini tavsiye ediyorum. Harika bir görüntüsü var." ifadesini kullandı.

Eski Çağlayan Belediye Başkanı Ayhan Doğan, Girlevik Şelalesi'nin yazın ayrı, kışın ayrı bir güzellikte olduğunu belirterek, vatandaşları kışın tamamen buzla kaplanan şelaleyi ziyaret etmeleri tavsiyesinde bulundu. Doğan, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da havaların soğumasıyla birlikte şelale buz tuttu. Bu görkemli görüntüyü tüm insanların gelip görmesini istiyorum." şeklinde konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA