• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sel felaketinin bilançosu
18 Haziran 2011 Cumartesi 09:18

Sel felaketinin bilançosu

Çin'in orta ve güney kesimlerinde günlerdir süren, son 56 yılın en şiddetli yağmurlarının yol açtığı seller sebebiyle bir ay içinde 170 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de kayboldu.
Sellerin etkili olduğu Hubei, Hunan, Jiangxi, Guizhou, Anhui ve Zhejiang eyaletlerindeki felaketzedelere gıda ve insani yardım malzemesi dağıtımı için ordunun harekete geçtiği bildirildi. Çin‘de, sel ve toprak kaymaları sebebiyle 7 eyalette şu ana kadar 550 bin kişi güvenli bölgelere tahliye edildi. Sel felaketinin vurduğu birçok bölgede yüzlerce evin yıkıldığı, yolların kapalı olduğu ve insanların içecek temiz su bulmakta sıkıntı yaşadığı kaydedildi.

Ülkenin güneydoğusundaki Zejiang bölgesinde de nehirlerin yataklarından taştığı bildiriliyor. Hükümet kaynakları, selin iki seti yıktığını ve Zejiang vilayetindeki yirmi ilçe ve köyün sular altında kaldığını duyurdu.

Bu arada, Çin‘in doğusundaki Qiantang Nehri‘nin, son 50 yılın en yüksek su seviyesine ulaştığı, devam eden yağışlar nedeniyle toprak kaymaları ve sellerin meydana geldiği belirtildi.

Ülkenin güneybatısındaki Yunnan eyaletinin önemli şehirlerinden Kunming’de şiddetli yağışlar sonucu oluşan heyelanda tren yollarının kapandığı, 5 bin yolcunun mahsur kaldığı ifade edildi.

Yetkililer, önümüzdeki günlerde gelmesi beklenen yeni yağışların daha büyük bir tehlike oluşturabileceği uyarısında bulundu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA